- Acer størst i 2010

- Acer størst i 2010

Acer skal ta førsteplassen på det globale pc-markedet fra HP før året er omme, hevder styreformann Wang.

Ifølge analysebyrået Gartner gikk Acer i første kvartal forbi HP som den største produsenten av både stasjonære og bærbare pc-er i Europa, Midtøsten og Afrika.

Acer er også verdens største bærbarprodusent med sine 9,49 millioner solgte enheter, noe over HPs 9,47 millioner. Men sammenlagt ligger det taiwanske selskapet ennå bak HP på den globale pc-rangeringen.

På selskapets aksjonærmøte på fredag hevdet imidlertid selskapets styreleder J.T. Wang at selskapet vil innta topplasseringen innen utgangen av 2010, til tross for de økonomiske problemene i Europa og økte produksjonskostnader i Kina. Det skriver Wall Street Journal.

Reagerte raskest

Ifølge J.T. Wang bidro fokuset på lavkosts minibærbare pc-er til at selskapet kom seg gjennom økte komponentpriser og lønninger samt lavere etterspørsel fra Europa uten å måtte øke prisene på produktet.

- Vi har svart raskere på etterspørselen i markedet enn konkurrentene våre. Vi er en av veldig få som var i stand til å reagere i markedet når etterspørselen stabiliserte seg i siste halvdel av andre kvartal fordi vi var forberedt, sier han til Wall Street Journal.

Som følge av en positiv utvikling i en rekke land forventer selskapet at å øke omsetningen i tredje kvartal med 10 til 15 prosent fra kvartalet før.

På aksjonærmøtet i første kvartal sa Wang at selskapet forventer å øke pc-salget med til sammen 50 prosent i 2010. En grunn til det er at Wang mener etterspørsel på det globale pc-markedet vil stabilisere seg. I tillegg kommer nye produkter, som for eksempel tablet-maskiner, som bidrar til fornyet interesse.

Mer mobilt og stasjonært

I likhet med konkurrentene er Acer nå på vei inn i markedet for mobile enheter. Blant annet planlegger selskapet å investere 15 millioner dollar i å utvikle en mobilplattform basert på Googles operativsystem Android.

I år skal produsenten lansere seks eller syv smarttelefoner. Noen vil også være utstyrt med Windows Mobile.

Acer forventer også at antallet solgte stasjonære pc-er vil øke vesentlig i år. Selskapet har et mål om å selge 10 millioner enheter. Ifølge Gartner solgte selskapet 8 millioner stasjonære maskiner i fjor.

It Bransjen