Actebis forventer julenedgang

Actebis forventer julenedgang

Actebis' nordiske salgsdirektør tror ikke forbrukermarkedet vil hente seg inn før julesalget er over.

Ole Eklund, nordisk salgsdirektør for Actebis, mener et labert år for produkter på forbrukermarkedet også vil ramme julehandelen i år.

- Enormt julesalg

- Julesalget i 2009 var enormt, blant annet som følge av at forbrukerne fikk SP-penger i retur, sier Eklund til danske Computer Reseller News (CRN).

"SP-pengene" var et tiltak fra den danske regjeringen, der innbyggerne i fjor kunne få utbetalt obligatorisk pensjon. Målet var å få fart i økonomien.

- Siden våren og mot skolestartsalget har det ikke vært den samme aktiviteten i forbrukermarkedet. Det blir spennende å se om innkjøpene bare er skjøvet frem til julehandelen, men skal vi dømme ut fra varebestillingene tror jeg ikke at vi kan forvente at konsumentsalget vil nå samme nivå som i fjor, sier Eklund.

Bedring på bedriftssiden

Samtidig som salget på forbrukersiden altså går tregt, forteller Ole Eklund imidlertid er glad for situasjonen på bedriftsmarkedet ser ut til å ha gått seg til etter finanskrisen.

- Både store og små forhandlere forteller om mer aktivitet i bedriftssalget, så alt i alt er jeg rimelig optimistisk i forhold til det samlede salget i 2010, sier han.

It Bransjen