Adobe styrker kanalen

Adobe styrker kanalen

Adobe omstrukturerer og dobler salgsapparatet for å styrke den nordiske kanalen.

Adobe Systems Nordic omstrukturerer salgsapparatet og ansetter tre nye personer til sin partnerorganisasjon. Det innebærer at et team på seks personer nå utelukkende skal jobbe med Adobes fem distributører og 12 lisenssentre i Norden.

Bakgrunnen er at salget av Adobes programvare via selskapet nordiske partnere har økt med nesten 30 prosent årlig. Veksten kommer hovedsaklig fra Acrobat-produktfamilien og kunder med komplekse behov innen dokumenthåndtering.

Dette stiller høyere krav til servicenivå og tilgjengelighet, samtidig som det er del av en overordnet endring av selskapets salgsorganisasjon.

- Vi er et selskap som har nesten 95 prosent av salget gjennom kanalen. De siste 24 månedene har størrelsen på lisensavtalene våre blitt større, fremfor alt på Acrobat, sier Fredrik Rossander, nordisk kanalsalgssjef i Adobe.

- Som følge av det blir også salgssyklusen lenger, og nå ser vi behovet for å styrke organisasjonen med nye ressurser og samtidig forsterke partnerstrategien. Det henger sammen med at partnere som investerer tid og ressurser i å selge produktene våre må kunne være sikre på at de har full støtte fra oss, sier han.

Tidligere har Adobe hatt en person i Sverige som har jobbet mot Sverige og Finland og en person i Danmark som har jobbet mot Danmark og Norge. Endringene innebærer også at Adobe går bort fra den geografisk oppdelte salgsområder.

- Nå går vi bort fra den modellen til fordel for jobbing mot enkeltkontoer. Det betyr at en person vil ha ansvaret for en gitt partner uavhengig av om partneren finnes i fire land, sier Rossander.

Blant Adobes nordiske distributører er Ingram Micro og Tech Data, mens Atea, Insight Technology Solutions, PC-Ware og Crayon er dedikerte lisenssenter.

LES OGSÅ: Salgsnedgang for Adobe

Les om:

It Bransjen