Adobe utvider i Norden

Adobe utvider i Norden

Adobe har lansert et nytt partnerprogram og utvider den nordiske staben med nye ansatte.

Adobe Systems Nordic skal i løpet av 2011 etablere en ny struktur for sine indirekte salgskanaler.

Det innebærer et utvidet samarbeid med eksisterende systemintegratorer og forhandlere, samtidig som selskapet fire nye medarbeidere innen salg og marked i Norden - tre i Sverige og en i Norge.

- Etterspørselen etter Adobes produkter øker og vårt tilbud er blitt bredere. Det stiller nye krav til salgstøtte innen alle kundesegmentene og produktvertikalene. Vi tilpasser derfor vår kanalmodell til disse nye forutsetningene. Den nordiske partnerorganisasjonen forsterkes og eksisterende distribusjonsavtaler utvides, sier Fredrik Rossander, Nordic Channel Sales Director i Adobe, i en pressemelding.

Spesialkompetanse

Med det nye programmet ønsker Adobe også å øke spesialkompetansen hos partnerne, blant annet gjennom ulike sertifiseringer og økt satsning på kompetanseoppbygging.

- På samme måte som Adobe ser vi at kundenes forventninger til foretningskritisk programvare øker, samtidig som flere bedrifter velger å standardisere med et produkt. Det betyr at vi som distributør får en mer kvalifisert rolle, og naturligvis er det positivt at Adobe ser potensialet i å utvide og øke vårt gode og langsiktige samarbeid, sier Ketil Ødegaard, Product Marketing Director i Tech Data, i pressemeldingen.

Adobe er også på jakt etter partnere som kan implementere løsninger basert på Acrobat-familien, Creative Suite og innen de nye områdene som følger Adobes oppkjøp av Omniture (webanalyse og online-markedsføring) og Day Software (enterprise content management).

- Nye muligheter

I tillegg blir Adobes CLP-volumlisenser nå tilgjengelig for hele salgskanalen. Dermed kan mindre systemintegratorer, spesialister og forhandlere integrere Adobes produkter hos nye og eksisterende kunder med samme leverandøravtale.

Rainer Fosse, daglig leder hos Frontline, mener dette åpner mange nye og spennende forretningsmuligheter for mindre forhandlerne.

- Kombinert med øvrige endringer som planlegges i partnerprogrammet innebærer det at vi som IT-distributører kan skape økt merverdi for kundene, sier han.

Les om:

It Bransjen