Advarer mot falske burgergavekort

Advarer mot falske burgergavekort

Hamburger-elskere forsøkes Twitter-lurt til helt annen elskov.

Dagens fredagskuriosa stammer fra sikkerhetsselskapet Trend Micro, som nå advarer mot falske McDonalds-gavekort som spres på Twitter.

Gavekortene dukket opp på den store junkfood-dagen på verdensbasis, også kjent som 1. januar, og lokker med et uimotståelig tilbud med klassiske Mac'ern-hamburgere.

Hva med litt sex i stedet?

Men ingenting er gratis, sa brura. Ved nærmere granskning viser det seg at kortene forsøker å lokke til tilfredsstillelse av en helt annen type sult, og slettes ikke stammer fra den joviale klovnen Ronald McDonald.

De hackede og autogenererte Twitter-kontoene som sprer det glade budskap spammer ut med lenker som lokker med junkfood, men sultne folk ender i realiteten rett og slett opp med tilbud om sex-date.

Utsatt kjede

De som klikker på lenken får nemlig beskjed om at det rause tilbudet fra hamburger-klovnen "dessverre ikke gjelder i akkurat ditt land". I stedet føres man videre til en sex-dateside, heter det i Trend Micros bloggpost, som Computerworld også kan bekrefte.

Det er ikke første gang it-kjeltringer utnytter McDonalds for å lure nettbrukere. Tidligere har skurker fisket ut kredittkortopplysninger via en falsk tilfredshetsundersøkelse, og det finnes flere øvrige eksempler.

It Bransjen