Agon er konkurs

Agon er konkurs

Distributøren måtte melde oppbud etter kraftig fall i lønnsomheten.

Etter oppbud er det ved Asker og Bærum Tingrett 9. februar åpnet konkurs i boet til distributøren Agon. Det fremgår av en kunngjøring på Brønnøysundsregistrene.

Advokat Kjell Dagestad er oppnevnt som bostyrer for Agon. Han har så langt ikke mottatt noen krav, men forteller at bakgrunnen for konkursen er at virksomheten over tid har mistet betydelig omsetning.

I 2007 omsatte selskapet for 211,8 millioner, men allerede et år senere var omsetningen halvert til 104,4 millioner.

Lønnsomheten har gått samme vei. I 2008 satt distributøren igjen med et negativt årsresultat før skatt på minus 9,9 millioner kroner, ned fra 8,6 millioner kroner året før.

- Styret kom mot slutten av 2009 til den konklusjonen at de kunne ikke gå videre. Det ble også tilført ytterligere egenkapital fra aksjonærene i 2009, men til tross for det vurderte man altså til slutt at det ikke var mulig, sier Dagestad.

Agon ble stiftet i 1986, og eies av brødrene Eigil Spiten og Geir Spiten.

Distributøren har 10 ansatte og eget sentrallager i Oslo. Agon har nasjonale avtaler for teknisk service og driver virksomhet i Norge, Sverige og Island. De fører produkter innen multimedia, småelektronikk og hvitevarer, og blant de viktigste produsentene er Daewoo, Scott, Mpman, Elfunk, Energy og Ndrive.

Les om:

It Bransjen