Alex Jensen forlater GNT

Alex Jensen forlater GNT

Alex Jensen trekker seg som administrerende direktør for GNT.

GNT er Norges nest største distributør målt i omsetning, kun slått av Scribona.

Men selskapet har gjennom flere år slitt med lønnsomheten. De siste årene har store deler av omsetningen forsvunnet, og et driftsresultat på minus 24,3 millioner og et årsresultat på minus 29,9 millioner i 2006 tyder på at breddedistributøren står overfor store utfordringer.

Alex Jensen avviser imidlertid at selskapets økonomiske situasjon har hatt noe å si for avgjørelsen om å trekke seg.

– Jeg har vært mange år i selskapet, og jeg føler at tiden var kommet for å slutte. Vi fikk nye eiere i fjor, og da passet det perfekt for meg å trekke meg. Nå har jeg gitt ballen videre til dem slik at de kan kjøre det videre på den måten de ønsker, sier han.

LES OGSÅ: Ledertrøbbel for GNT

Danske Alex Jensen kom til Norge i 1997. Den første jobben hans her var i Redd Barna, men det passet ikke ham. I februar 1998 gikk han over til det som da het Santech Micro Group (SMG), og ble snart ansatt som økonomidirektør. Ikke lenge etter gikk selskapet over i en turbulent periode, og Jensen rykket opp i sjefsstolen.

– Det var kanskje en del som syntes direktørjobben burde gå til en med selgerbakgrunn. Ikke til en siviløkonom som meg. Men selv opplever jeg meg som en selgersjel. Det ligger i blodet, så å si, med en far som er selger, sa Jensen da han ble intervjuet av fagbladet IT-Bransjen i 2002.

Han forteller om mange hektiske år i sjefsstolen, og sier han har mye å være stolt av når han ser tilbake på de mange årene i selskapet.

– Jeg er stolt av hele GNT, men spesielt vil jeg huske de fantastiske menneskene vi har utviklet der og de snuoperasjonene vi har gjort, sier Jensen.

– Hva er planene dine fremover?

– Man har jo alltid planer, men noe veldig konkret er det ikke på nåværende tidspunkt. Men jeg har ting jeg jobber med, og som jeg har muligheter med dersom jeg ønsker å slå til, sier han lurt.

Les om:

It Bransjen