Also-Actebis er i boks

Also-Actebis er i boks

Generalforsamlingen godkjenner fusjonen, og Europas tredje største distributør er en realitet.

På tirsdag kom det siste formelle punktet i fusjonen mellom Also og Actebis på plass. Generalforsamlingen har godkjent fusjonen mellom de to selskapene, og Europas tredje største it-distributør er dermed en realitet.

Det er Actebis' tidligere eier Droege Capital som blir majoritetseier med en eierandel på 51 prosent i Also-Actebis Holding, som er børsnotert i Sveits.

Det nye selskapet vil være børsnotert i Sveits og ha hovedkontor i Hergiswil. Klaus Hellmich er konsernsjef. Torben Qvist blir medlem av konsernledelsen, og får ansvar for Norge, Sverige og Danmark.

Also-Actebis Holding har en årlig omsetning på rundt 60,25 milliarder milliarder norske kroner, og har datterselskaper i Estland, Latvia, Litauen, Finland, Tyskland, Nederland, Frankrike, Østerrike og Sveits i tillegg til de tre nordiske landene.

- Also har en sterk posisjon i value-segmentet og Actebis er sterkere i retailsegmentet. Vi har stor tro på at det vil komme kundene våre til gode med et fusjonert selskap, sa Monica Aune, administrerende direktør i Also Norge, til IT-Bransjen like før jul.

It Bransjen