Amentio nær konkurs

Amentio nær konkurs

Amentio Datakjeden er begjært konkurs av Skatt Midt-Norge. Nå går det mot rettsmøte.

Amentio Datakjeden er begjært konkurs av Skatt Midt-Norge. Partene møter hverandre i morgen for å diskutere saken. Kommer man ikke frem til en enighet, må selskapet møte for retten tirsdag 22. mars.

Daglig leder i Amentio bekrefter ifølge Adresseavisen at Amentio har mottatt begjæringen, og innrømmer samtidig at selskapet har kredttproblemer.

- Vi skal møte dem torsdag, og håper å få saken ut av verden. Vi har problemer med kreditt, sier Finn Rønningen til avisen.

Leverandør-problemer

Ifølge Amentio skal årsaken til konkursbegjæringen være uavklarte momskrav.

- Det er snakk om momstekniske ting, sier Rønning til avisen uten å utdype nærmere.

Det er usikkert hva som nå skjer med Amentio, men de har mange problemer som nå må løses.

Sliter med levering

Den siste tiden har Amentio hatt store leveringsproblemer og har opplevd negative tilbakemeldinger fra kunder på nett. Det har ført til at Amentio har beklaget ovenfor sine kunder i en pressemelding.

- Det er slik at de fleste bedrifter i denne bransjen er finansiert via kreditt, og akkurat nå har vi noen problemer i forhold til leverandørene, sier Rønning til Adresseavisen.

Dårlig betalingsevne

Digi.no hevder at selskapet ikke har god nok betalingsevne, og at det kan være årsaken til at leverandørene holder varer tilbake. Rønning derimot skylder på systemene.

- Vi har en del utfordringer systemmessig. Det har medført at vi har leveranseproblemer, sier han til Adresseavisa.

Les om:

It Bransjen