- Android vil slå Ipad

- Android vil slå Ipad

Android-nettbrett vil være markedsleder innen 2015, ifølge IDC.

IDC har regnet og pønsket, og kommet frem til følgende: Selv om Ipad er superpopulær hver gang det er nylansering, vil salget av Android-nettbrett vandre sakte, men stødig forbi.

I 2015 er det Googles operativsystem ledende på nettbrettfronten, spår IDC.

Primærårsak trolig pris

I dag er Ipad dominerende, men markedsandelen på verdensbasis sklir nedover etter hvert som det kommer mer prisgunstige konkurrenter. Slik som Kindle Fire, for eksempel - det nyeste lesebrettet fra Amazon, som kjører en skreddersydd Android-variant.

Kindle Fire alene har allerede opparbeidet seg markedsandel på 16,8 prosent om man måler 2011. Ikke verst for en enhet som kun sendes ut i og selges i USA foreløpig. Cluet er dog at den koster 199 dollar - mot Ipad-en som starter på 499 for nyeste utgave. Ipad 2 koster 399.

Dominerende på maskinvare

Apple sendte ut 15,4 millioner Ipad fjerde kvartal 2011, en oppgang fra 11,1 i tredjekvartal. Likevel: I fjerdekvartal hadde de 54,7 prosent av verdensmarkedet, noe som er en nedgang fra 61,5 prosent i tredjekvartal, ifølge IDCs rapport.

Som eneste leverandør som sender ut Ios-produkter vil Apple imidlertid fortsatt være den dominerende leverandøren som sender ut maskinvare, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

It Bransjen