Angry Birds klekker ut ny fugl

Angry Birds klekker ut ny fugl

400 millioner nedlastinger av spillet feires.

Rovio, det finske selskapet som står bak spillfarsotten Angry Birds, har et flyveress i ermet i kampen mot griske grønne griser.

Det nye fjærkreet skal være klar til kamp til Halloween-utgaven av spillet, men hvordan pippen ser ut er foreløpig en delvis hemmelighet.

Avtagbart nebb?

På Facebook har Rovio nemlig lekket en del av et bilde av helten, og spekulasjonene går nå høyt om alt fra flyvedyktighet til mulig avtagbart nebb.

På den årlige konferansen Web 2.0 Summit i San Francisco i går presenterte sjefen for Rovio i USA, Andrew Stalbow, noen tall som gir et innblikk i hvor vanvittig populært spillet har blitt, skriver TechCrunch.

Stalbow fortalte at Angry Birds nå har passert 400 millioner nedlastinger totalt, når alle plattformer tas med i beregningen. Ifølge Stalbow har spillet nå 130 millioner brukere i måneden, 30 millioner aktive brukere hver dag, og det spilles totalt hele 300 millioner minutter – hver eneste dag.

Reklamebudsjett: 0,- kroner

Den voldsomme veksten blir enda mer imponerende sett i lys av at Rovio ikke har brukt en eneste krone på å markedsføre spillet. Det totale markedsføringsbudsjettet utgjør til dags dato kroner 0,-, skriver TechCrunch.

Verdens mest populære spillfigur, Nintendos rørlegger Mario, feiret nylig 25-års jubileum. I løpet av de 25 årene Mario har vært på banen, har han solgt over 210 millioner spill.

Angry Birds ble først lansert på iPhone i desember 2009, men ble raskt svært populært og spredte seg siden til andre plattformer som Android, Palm og Nokia. I dag finnes spillet også til pc og Playstation 3, samt på Facebook.

Stalbow bekreftet i går at det kommer en ny fugl til Halloween, men han ville ikke røpe flere detaljer.

Les om:

It Bransjen