Apple avviser teleoperatørrykter

INGEN OPERATØR: Apple nekter for planer om å bli virtuell mobilteleoperatør. Illustrasjonsfoto: Arkiv

Testing av telefunksjonalitet betyr ikke at Cupertino-selskapet vil tilby eget mobilabonnement.

Testing av telefunksjonalitet betyr ikke at Cupertino-selskapet vil tilby eget mobilabonnement.

Ryktene om at Apple vil bli virtuelle mobilteleoperatør og tilby egne mobilabonnementer direkte til forbruker, hevder Apple i en pressemelding.

Har muligheter

Pressemeldingen var rettet mot en nyhet i Business Insider som gjenga at selskapet testet virtuelle nettverkstjenester i USA. Dette betyr at man sjekker hva som skal til for å kunne tilby egne mobile tjenester over et telenettverk som eies og driftes av en annen.

Fordelen Apple har nå, er at de og markedsleder Samsung begge har teknologi for digitale SIM-kort i sine nyeste premiumprodukter. Dermed kunne de som operatør kjøpe seg kapasitet i hvilket mobilnett som helst til laveste pris. Denne kapasiteten kunne de tilby fleksibelt til egne kunder som ikke lenger trenger skifte SIM-kort for å skifte nett.

Bruker den ei?

I fjor lanserte Apple et eget SIM-kort i US beregnet for mobilt bredbånd fra egne nettbrett der enkelt skifte mellom flere operatører var sentralt. Dette kortet støtter ikke mobil tale eller andre teletjenester. Kortet kan brukes i flere mobilnettverk i USA og Europa.

Dette betyr ikke at ryktene er lagt død. Det er typisk Apple-markedsføringsspinning å nekte vilt og hemningsløst for nye produkter og tjenester helt opp til lansering av slike for dem nye produkter og tjenester. Slik får man masse gratis markedsføring av gjennom summing og spekuleringer lenge før noen har sett noe konkret.

 

It-bransjen