Apple-ferskinger lager falske produkter

Apple-ferskinger lager falske produkter

Ny bok avslører hvordan selskapet tester lojaliteten til nyansatte.

Selv om man er ansatt i Apple, betyr det ikke at man vet alt som skjer i selskapet til enhver tid. Hemmelighetskremmeriet er tilstede også internt, og man skal ha høy status for å vite hva som står på fremdriftsplanen.

Adam Lashinsyks nye bok «Inside Apple» som ble sluppet i forrige uke kommer med flere saftige avsløringer om hvordan ting foregår i store, hemmelighetsfulle selskapet.

«Dummy»-produkter

Blant annet beskrives behandlingen av nyansatte programmerere og andre ingeniører som kommer for å jobbe med nye produkter.

Selskapet stoler nemlig ikke fullt og helt på disse i starten, og lar dem derfor ofte jobbe med falske produkter og prosjekter for å teste lojaliteten deres, skriver Macworld Sverige. Lekker noe ut, skal det antagelig være enklere å spore opp kilden(e).

Nå er det mye som blir sagt og skrevet om Apple som ikke stemmer, men på en spørreseanse med Lashinsky arrangert av LinkedIn (se klippet nederst i artikkelen) fikk forfattereren støtte fra en tidligere Apple-ansatt.

- En venn av meg som er seniorutvikler hos Apple jobbet med falske produkter i begynnelsen av sin karriere, og ble intervjuet i ni måneder. Det er voldsomt, skal personen ha uttalt, ifølge amerikanske Network World .

- Folk ansettes i falske stillinger hvor de faktisk ikke er sikre på hva de gjør. Selv om du har gått gjennom denne strenge prosessen vet selskapet fortsatt ikke om du er til å stole på, sa Lashinsky på arrangementet.

Mange rykter og lekkasjer

De mange hemmelighetene rundt Apple er riktignok en av årsakene til selskapets suksess. Det er ikke - eller har ikke vært - mange selskaper som har klart å skape så mange køer ved lanseringer av et nytt produkt som Apple.

Rykteflommen rundt Apple-produkter er enorm, uten at det nødvendigvis er ensidig positivt. Apple-sjef Tim Cook innrømte i fjor høst at alle ryktene rundt «iPhone 5» påvirket salget, ifølge Gizmodo. Apple blir riktignok mistenkt for å lekke informasjon utad med vilje, kanskje for å ha litt mer kontroll på forventninger i forkant av en stor lansering?

Du kan se hele spørrerunden med Adam Lashinsky i videoklippet nedenfor. Spol deg frem til 37.08 for å se den nevnte samtalen mellom skribenten og den tidligere Apple-ansatte.

Les om:

It Bransjen