- Apple lanserer MacWheel

- Apple lanserer MacWheel

En hybrid mellom Macbook og Ipod på Macworld - fleip eller fakta?

Det svirrer mange rykter i anledning Macworld, som er den siste som går av stabelen. Messen viser frem de nyeste Mac-produktene og begynte i går.

Ifølge PC World ryktes det blant annet om alt fra en oppgradert Mac Mini og om en enda mindre Ipod Nano. Av de mer spekulative ryktene snakkes det om en tablet.

Macbook Wheel

Nettstedet The Onion har på sin side «kommet over» en utrolig sensasjonell Mac-nyhet: En bærbar uten tastatur. En hybrid mellom Macbook og Ipod om du vil. I stedet for tastatur har den bærbare et gigantisk hjul og en stor knapp.

- Steve Jobs introduserte produktet i går på den årlige Macworld. Senior produktinnovatør Brian Gilman sier Macbook Wheel vil gjøre tastaturtasting til en greie tilhørende fortiden, sier The Onions reporter, direkte inne fra Macworld Expo.

- Apples filosofi er å lage ting som er enkle i bruk. Og intet er enklere enn en eneste stor knapp, sier Gilman.

Få klikk unna

Konseptet er enkelt: Du åpner det «intuitive» alfabetet på skjermen, ruller det frem til bokstaven, og trykker på gigantknappen for å velge.

- Gjenta prosessen for hver individuelle bokstav. Kunne ikke vært enklere!, skryter Gilman, som hastig legger til at maskinen også har en alfabetisk liste over alle filer på harddisken.

- Alt er bare noen få hundre klikk unna!

Ok, da...

Rett skal være rett. Det hele er selvfølgelig fleip. En parodi på Apple og på Apple-kunden. Som en interessert Apple-bruker sier om maskinen, som koster 2.599 dollar for versjonen på åtte gigabyte:

- Jeg kjøper gjerne nesten alt som skinner og som er laget av Apple. Jeg ante egentlig aldri hvor mye jeg hatet tastatur før jeg så denne dingsen.


Apple Introduces Revolutionary New Laptop With No Keyboard

For ordens skyld har Steve Jobs tidligere uttalt at han ikke kommer til å prate på Macworld. Spekulasjonene har gått i hvor vidt dette skal skyldes sykdom. I går ble det bekreftet at det er snakk om sykdom.

Les om:

It Bransjen