I år skal nordmenn kjøpe nettbrett

I år skal nordmenn kjøpe nettbrett

Over en million nordmenn vil ha et nettbrett før året er omme.

Interessen for nettbrett er større enn tidligere antatt, viser en undersøkelse fra Respons Analyse gjennomført for Aftenposten.

På spørsmålet «Vurderer du å kjøpe lesebrett som for eksempel Ipad, Samsung Galaxy eller Amazon Kindle neste år?», svarer fem prosent at de allerede har kjøpt.

18 prosent samtykker til at de vil kjøpe. To prosent er på vippen.

Runder millionen i år

1001 personer ble spurt, og konvertert til forholdstall for nærmere fem millioner nordmenn, innebærer undersøkelsen at 250.000 allerede eier et nettbrett og at ytterligere 900.000 vil kjøpe i år.

Tidligere har analysehusene IDC og Gartner spådd at millionen tidligst blir nådd i 2014.

Les saken her:

Spår millionsalg av nettbrett i Norge

- Overraskende lavt

Teknologiskribent i Kampanje, Anders Brenna, mener på sin side at 900.000 fort kan bli for lavt.

- Om du snakker om alle de tre enhetene som er nevnt i undersøkelsen, vil jeg ikke bli overrasket om over én million nordmenn har kjøpt en av dem når 2011 er over, sier han til Aftenposten.

- Tallet er høyt, men jeg tror det stemmer. Vi står midt oppe i en gedigen revolusjon. Det er noe med at disse enhetene faller så naturlig å bruke. Du må ikke lære noe nytt for å bruke dem. De vil bare bli allemannseie.

- Overraskende høyt

Teknologirådgiver i NRK, Eirik Solheim, tror derimot tallet i undersøkelsen er for høyt.

- Disse er jo dyre dingser. Selv den billigste Ipad-en koster 4000 kroner. Og den er ikke bare noe vi ser den umiddelbare nytten av, i hvert fall ikke i samme grad som mobilen, sier han til Aftenposten.

- Men i Norge er vi generelt villig til å bruke mye penger på datamaskiner og elektronikk. Det skal derfor bli spennende å se utviklingen, nå som vanlige mennesker går ut og kjøper. De som bare må ha alt nytt, har jo allerede kjøpt den.

Solheim får støtte av kommunikasjonsrådgiver Øyvind Solstad i mediebyrået Carat, som er enig i at tallet virker overraskende høyt.

It Bransjen