Året det ble så bratt

Året det ble så bratt

Kriseråret 2009 har vært preget av nedleggelser, sammenslåinger og minibærbare. Se hvilke saker som ble mest lest i 2009.

IT-Bransjens første år på web har vært det et av de mest dramatiske årene i distribusjonskanalen. Og en oppsummering av våre mest leste saker gjennom året sier mye om hva som har vært de mest avgjørende hendelsene gjennom året.

1. Den mest leste saken i år fikk vi i fanget i forkant av offisiell lansering av IT-Bransjen den 22. april. I slutten av mars besluttet nemlig Ingram Micro å legge ned i Norge.

2. I begynnelsen av juli ble det klart at nettforhandleren Amentio kjøper opp Datakjeden.

3. Minibærbare har de siste to årene stått for mye av volumsalget av pc-er. Og mange var interessert i å lese om culv-teknologien som tar over for de mini-bærbare pc-ene.

4. Mange internasjonale produsenter benyttet kriseråret til å samkjøre sin nordiske organisasjoner. I D-Link var det blant annet ikke rom for Andreas Sandvik som i mars begynte å jobbe for CBK.

5. Finanskrisen startet som kjent i 2008 og valutauro i fjerde kvartal preget regnskapene for mange distributører. Sterkt økte finanskostnader bidrog til et underskudd i GNT på 64 millioner kroner i 2008.

6. Det finnes mange spreke folk i IT-Bransjen og mange ville lese om hvilket it-selskap som gjorde det best i Birken 2009.

7. Acer kjøpte i 2007 den amerikanske pc-produsente Gateway, og i mars ble det kjent at de ville relansere Gateway på det norske og nordiske markedet.

8. I april ble det klart at Ole Anton Skipperud blir ny sjef i Lenovo etter at Hanne Klausen valgte å slutte.

9. En gammel traver fra Scribona kom også tilbake til distributørleddet da det ble kjent at Widar Granly begynner i Tech Data.

10.. Midt-Norges største butikkjede skal bli resultatet etter at AR-Data og Mamoz inngår samarbeid.

11. Skilsmissen mellom Fujitsu og Siemens ble endelig avsluttet 1. april, og etterpå ville mange lese om Fujitsus nye satsing i det norske markedet .

Lokale forhold har helt klart vært av størst interesse. Men det har skjedd ting blant produsentene som også er vært å nevne. Microsoft lanserte Windows 7 , Cisco annonserte sin dataromsatsing og kjøpte opp Tandberg, mens HP la inn bud på 3Com og underbød partnerne i kanalen.

Les om:

It Bransjen