Årets beste distributører

Årets beste distributører

Forhandlerne har talt. EET er beste breddedistributør, Telefast er best på tele, og Zycko er beste nisjedistributør.

Stemningen var god da IT-Bransjen i går delte ut prisene til fjorårets beste norske distributører på restauranten Løvebakken i Oslo.

I undersøkelsen, som ble gjennomført av Respons Analyse, ga i år 1619 forhandlerkunder sin bedømmelse av distributørene. 27 distributører fikk nok svar til å være med i konkurransen.

Som vanlig ble det skilt mellom nisje- og breddedistributører, men også teledistributørene er plukket ut i en egen klasse.

Med Ingram Micro ute av det norske markedet var det i år syv distributører som kjempet om tittelen Årets breddedistributør, mens 16 distributører kjempet om tittelen Årets nisjedistributør. Fire distributører kjempet om tittelen Årets teledistributør.

Les også: Distributørfeiring på Løvebakken

EET best i bredden

Årets breddedistributør ble i år EET.

Mest fornøyd er forhandlerne med EETs kundeservice og logistikk, mens de er minst fornøyd med pris og markedsstøtte. Størst framgang har EET på returbehandling og internettjenester.

Bjørn Berg i EET er glad for å ha sikret seg topplasseringen blant breddedistributørene etter å ha blitt slått på målstreken av Hattelco i fjor.

- Man håper jo at det man gjør gir resultater, og som jeg ser det er denne prisen et resultat av det alle i EET gjør hver dag. Stikkordet er kvalitet, som noe alle skal jobbe mot. Vi er stolt av at vi klarer å bli best, og mener vi fortjener kundenes tillit, sier han.

I løpet av 2009 har distributøren blant annet utvidet produktporteføljen betydelig og gjort oppkjøp i Sverige og Danmark. Det krever kompetanse, og det er noe Berg mener har bidratt til tilbakemeldingen fra forhandlerne.

Nykommer på pallen

Zycko har i flere år vært blant utfordrerne med for lite svar til å bli bedømt, men i år fikk de ikke bare nok svar. De gikk også rett til topps blant nisjedistributørene, med minst mulig margin.

Zycko gjorde det ikke dårlig i noen kategorier, men snittet ble trukket opp av god bedømmelse på kundeservice, logistikk, salg og pris.

Vivian Bøe, administrerende direktør i Zycko, er overrasket over prisen.

- Vi har jo tidligere ikke kommet så høyt opp at vi synes på undersøkelsen i det hele tatt. Det er veldig hyggelig at kunden ser hva vi gjort, vi har jobbet mye med å levere det lille ekstra som gjør at vi får respons i markedet, sier hun.

- Vi har jobbet mye med kundekategorisering for å bli kjent med kundene på en annen måte enn tidligere. Vi jobber jobber med andre typer produkter enn tidligere, og det gjør at vi må ha en god dialog med partnerne våre. Det ble vi også hedret for, og det er veldig morsomt å få bekreftet at det er veien å gå, sier Bøe.

Telefast til topps

Telefast kunne på sin side ta med seg prisen Årets teledistributør tilbake til Sandefjord.

Distributøren gjorde det markert bedre på pris og logistikk enn i fjor, men falt i undersøkelsen kraftig tilbake på opplæring og teknisk support.

Telefasts administrerende direktør Kai Magne Strat er fornøyd med prisen.

- Målsetningen vår er selvfølgelig å være den beste samarbeidspartneren overfor våre kunder. Fornøyde kunder kommer igjen. De ansatte har klare mål og ansvarsområder - det handler om å være proaktiv og kunne gi god og riktig informasjon ut til våre kunder, sier han.

- Vi mener vi gjorde en god jobb på logistikksiden i 2009, og det sier undersøkelsen også. I løpet av høsten 2008 byttet vi til nytt logistikkbygg, noe som har gitt Telefast driftsmessige og konkurransemessige fordeler ut i markedet i 2009.

Kategorivinnerne

I tillegg ble det delt ut priser for de beste distributørene i de ulike kategoriene.

Blant breddedistributørene var Actebis best på pris, mens Hattelco var best på kundeservice, returbehandling, markedsstøtte og salg.

Norek gjorde det best på logistikk og informasjon, og EET best på teknisk support og opplæring. Itegra var best på internettjenester, mens Tech Data hadde den beste produkt- og løsningsporteføljen.

Blant nisjedistributørene var det Addex som var best på pris. Leteng var best på logistikk, teknisk support og produktportefølje.

Emo gjorde det best på internettjenester, og Autra hadde den beste returbehandlingen. Infinigate hadde den beste løsningsporteføljen, mens Commaxx var best på opplæring.

Les om:

It Bransjen