Auksjonerer bort hete .com-domener

Auksjonerer bort hete .com-domener

Alcohol.com til salgs, men tshirts.com solgt for hele 8 millioner kroner.

Du kan sikre deg et .com-domene for noen hundrelapper, men ikke dem som ble lagt ut på auksjon under messen Domainfest i New York denne uken.

Selskapet Oversee.net eier en rekke dyrebare domener, som blir solgt til høystbydende.

En rekke attraktive domener har allerede gått under hammeren. Blant annet ble Tshirts.com solgt for nærmere 1,2 millioner dollar, eller nesten 8 millioner kroner. Disco.com ble kapret for 1,6 millioner kroner.

Automatisk domenejakt

Men auksjonen solgte langt fra alle domenene til selskapet. De har gjennom algoritmer som finner ledige domener blant de mest ettersøkte ordene sikret seg en lang smørbrødliste med gullbiter.

- Et premium domene kan bety å eie kategorien bedriften din opererer i, sier økonomidirektør Jeff Kupietzky i Oversee.net til vår nyhetstjeneste.

Han håper at ikke bare selskaper som vil markedsføre seg på nettet kjøper dyre domener, men også folk som er på utkikk etter en "trygg investering".

Som en eiendom

- Domener er nesten som eiendomsmarkedet. Om du eier en eiendom i Columbus Circle i New York med en gammel blokk på, vet du at leien bringer inn litt penger. Men den virkelige verdien ligger i beliggenheten, fortsetter Kupietzky.

Selskapet håper nå å tjene gode penger på de andre domenene de har til salgs.

Her finner vi blant annet alcohol.com, artist.com, hamburgers.com og rockbands.com.

It Bransjen