Auksjonerer bort telefonkiosk

Auksjonerer bort telefonkiosk

Telenor stiller med en klassiker på 81 år under årets tv-aksjon.

Keen på en «riksen» på kontoret? Sånn midt mellom biljardbordet og fussballen, eller kanskje ved siden av resepsjonen?

Under årets tv-aksjon stiller Telenor med en vaskeekte, klassisk telefonkiosk til auksjon.

Gjør unntak

Telenor har egentlig vedtatt at disse røde miniskyskraperne ikke skal gis bort eller selges, men velger å gjøre et unntak i anledning veldedighet.

- Dette er en unik mulighet, og det har aldri blitt gjort tidligere. Vi syns imidlertid at årets sak, der inntektene fra telefonkiosken går til saken om å finne en løsning på demensgåten er verdt unntaket. Derfor vil Telenor donere en nyoppusset telefonkiosk til tv-aksjonen, der inntektene uavkortet går til saken, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Telefonkiosken det er snakk om leveres ferdig oppusset og uten myntapparat. Auksjonarius for anledningen, Erik Thortvedt, fryder seg over donasjonen.

- Denne kiosken bringer frem gode minner! Jeg kom fra et møblert hjem i Stavanger, men vi hadde ikke telefon. Dermed har jeg tilbragt store deler av oppveksten i nettopp en slik boks, forteller han i en pressemedling.

Symbolikk

At telefonkiosken kommer med under denne auksjonen, er ikke helt uten symbolikk. Telemuseet arrangerer tilrettelagt besøk for demente gjennom "Møte med minner" med GERISA i spissen. Livshistoriske minner kan støtte demensrammedes opplevelse av å være seg selv.

- VI håper så mange som mulig nå blir med og byr på denne unike muligheten. Vi ønsker selvfølgelig at dette skal være med på å gi et skikkelig bidrag til tv-aksjonen og demenssaken. Her har vi sjansen til å la de gode minnene få både mening og funksjon gjennom bidraget til demenssaken, sier Svendsen.

Atpåtil startes det etter tv-auksjonen opp en kampanje for å feire telefonkiosken historie, der historier skal samles i en virtuell dagbok. Dem som ønsker skal også kunne ringe inn og dele sine minner om "riksen".

It Bransjen