Avansert spillkontroller blir tøffere

Avansert spillkontroller blir tøffere

Novints avanserte 3D-kontroller for spill får pistolgrep – blir enda tøffere.

De aller fleste holder seg fortsatt til mus og tastatur når de skal spille på pc-en, noen går til og med så langt at de kjøper en egen håndkontroller. Det er tydeligvis ikke nok for de mest ekstreme.

Novint Technologies har nemlig utviklet en svært avansert spillkontroller. Falcon skal erstatte musen i spill, i første rekke i førstepersons skytespill. Kontrolleren er bygd slik at du kan kontrollere alle handlingene på skjermen tredimensjonalt.

Kontrollerens noe spesielle utseende kommer av at den skal simulere tre akser, ikke to som i en vanlig mus. Falcon er også utstyrt med avanserte Force Feedback-motorer, som gir spilleren tilbakemeldinger på det som skjer på skjermen, være seg det er rekyl fra våpen eller risting fra eksplosjoner rundt deg. Dette skal ifølge Novint gi en økt følelse av realisme i skytespill.

Nå er selskapet klar med det første tilleggsutstyret til Falcon-kontrolleren, et pistolgrep beregnet for bruk i skytespill. Med pistolgrepet på plass vil spilleren få realistiske tilbakemeldinger fra våpen i skytespill. Nøyaktig hvor realistiske disse tilbakemeldingene er i praksis vites ikke, men de er neppe like kraftige som rekylen fra en ekte 12.7 eller en kraftig snikskytterrifle.

Den nye kontrolleren og pistolgrepet skal være klare for salg like før farsdag i USA, noe som tilsier en lanseringsdato i løpet av juni. Anbefalt utsalgspris på den andre siden av Atlanteren er 199 dollar for selve kontrolleren, og 20 dollar for pistolgrepet, noe som fort kan bety rundt 1 500 kroner totalt her til lands.

Novint Falcon er blant annet kompatibel med Half Life 2-spillene og Quake, samt en rekke spesialutviklede småspill.

It Bransjen