Avansert spillmus fra Microsoft

Avansert spillmus fra Microsoft

Microsoft gjenoppliver Sidewinder-serien. Først ut er en ny spillmus.

På nittitallet gjorde Microsoft det stort med sitt spillutstyr. Deres Sidewinder-serie bød på alt fra joystick og ratt til mus og håndkontrollere, alt selvsagt beregnet for bruk med pc.

LES OGSÅ: Spillmus med hukommelse

Produktene den gang var av høy kvalitet, og tålte timevis med spilling uten å mukke. Når Xbox ble lansert i 2001 trappet Microsoft sakte, men sikkert ned produksjonen av spillutstyr til pc.

Nå starter de altså opp igjen, i første omgang med en avansert spillmus.

Microsoft Sidewinder Mouse er spesielt utviklet for gamere, og gir dem muligheten til å sette opp musen nær sagt hvordan de vil.

- Vi tar spillmus til et helt nytt nivå, med en mus som er designet utelukkende for å tilfredstille gameres behov, og vi har lyttet til deres ønsker og krav. Sluttresultatet er en mus som byr på overlegen ytelse og overlegne muligheter til modifisering, sier Bill Jukes, markedsføringssjef for Microsoft Hardware.

Det kan se ut til at Microsoft har lånt ideer litt her og der. Musen er nemlig utstyrt med elementer kjent fra flere av konkurrentenes produkter. Det er blant annet mulig å justere vekten på musa ved hjelp av de medfølgende loddene.

Mulighet for å justere sensitiviteten "on the fly" er selvsagt også med. Høyeste dpi for Sidewinder Mouse er 2 000, noe som har blitt relativt standard de siste årene.

Musa er også utstyrt med fem programmerbare knapper, i tillegg til en liten lcd-skjerm. Skjermen brukes blant annet til å vise hvilket dpi-nivå musen er satt til, og for å holde oversikt over forhåndsprogrammerte makroer.

For seriøse gamere kan det være morsomt å lese at Microsoft leverer musen med utskiftbare museføtter. Musa leveres med tre forskjellige typer museføtter, dermed kan brukeren selv tilpasse motstanden på musa i forhold til musematten, og egen spillestil.

Ifølge Microsoft vil Sidewinder Mouse være klar for butikkene i løpet av oktober i år, med anbefalt utsalgspris på 699 kroner.

Les mer hos Microsoft.

LES OGSÅ: Razer med tredje generasjon optisk

It Bransjen