Avaya jakter Nortel-partnere

Avaya jakter Nortel-partnere

Nortel er på konkursens rand. Nå går Avaya aggressivt ut for å ta partnere fra konkurrenten.

Nortel sliter tungt og søkte nylig om forlenget konkursbeskyttelse. Selskapet skal ha en gjeld på 4,5 milliarder kroner, og dette har gjort situasjonen svært usikker for produsentens kanalpartnere.

Det er gode nyheter for konkurrentene, og en av aktørene som benytter sjansen til å øke sine markedsandeler er Avaya, som nå går aggressivt ut etter Nortels partnere.

- Mange er relativt sikre på at Nortel kommer til å overleve i en eller annen form, men samtidig er fremtiden usikker og mange partnere har investert en god del penger i Nortel. Det å bytte leverandør er en ganske tung prosess, og det vi gjør nå er å tilby dem et program for å hjelpe dem med å ta kostnadene knyttet til det, sier Knut Markegård, kanaldirektør i Avaya.

Han mener et naturlig valg for forhandlere og løsningsleverandører som vurderer å bytte beite er å velge en partner som kan levere tilsvarende eller bedre løsninger.

- Der tror vi Avaya er beste valg. Både på grunn av markedspenetrasjonen, våre unike produkter og muligheten for integrasjon mot eksisterende løsninger, men også fordi Avaya er et finansielt solid selskap, sier han.

Markegård understreker at initiativet utelukkende er ment for å hjelpe partnere som ønsker å bytte leverandør uten at det går utover kundene.

Også mindre partnere

Nortel-partnere som velger å jobbe med Avaya vil nå få tilgang på ulike programmer og tiltak som skal gjøre det enklere for dem å begynne å selge Avayas løsninger. Det innebærer blant annet rabatter og sertifiseringsløp som ikke tilbys det øvrige partnerapparatet.

- Vi har selvfølgelig lenge diskutert Nortels kunder som målgruppe, siden det er en av hovedkonkurrentene i mange europeiske land. Den siste perioden har vi rekruttert mange Nortel-partnere i EMEA, men det er ikke før nå vi har gått konkret ut for å hjelpe dem med noe ekstra. Det er rett og slett et resultat av hva vi har blitt bedt om av forhandlerne, sier han.

Globalt har mer enn 120 tidligere Nortel- og Siemens-partnere blitt med på Avaya Business Partner-program siden begynnelsen av året.

- Så langt har vi ikke så mange nye partnere fra Nortels rekker i Norge, men så har vi heller ikke aktivt gått ut for å rekruttere disse partnerene før nå. Jeg tror nok at om det ikke skjer noe rundt Nortel i veldig nær fremtid, så vil flere partnere måtte ta en beslutning for fremtiden, sier Markegård.

LES OGSÅ: Nortel får konkursbeskyttelse

Les om:

It Bransjen