Avlyser bilde- og talestyring

Avlyser bilde- og talestyring

Microsoft gir etter for spillfansen og lager en versjon av Xbox One uten Kinect.

Da spillikonsollen Xbox One ble lansert i fjor var den nye versjonen av Kinect det dominerende salgsargumentet.

Maskina kunne identifisere brukere gjennom kamera, man kunne snakke til spillemaskinen, og man kunne styre spill med kroppen.

Men Kinect har ennå ikke bevist at det er ordentlig bra. Det er fortsatt ikke kommet spill som har overbevist fansen om at Kinect kan gjøre spillene bedre.

Og det finnes svært mange eksempler på det motsatte: Spill hvis bevegelseskontroller gjør det både flaut, vanskelig, slitsomt og direkte umorsomt å spille.

Billigere

Så har også hardcorespillere verden over bedt om å få slippe Kinect, og få en billigere versjon av maskinen uten tale- og bildestyring. Nå har fansen vunnet fram.

I går offentliggjorde Microsoft en ny og billigere versjon av Xbox One. For 399 dollar, eller 2.300 kroner, skal man kunne kjøpe en maskin uten de avanserte funksjonene Kinect bidrar med. Det er hundre dollar billigere enn før.

Men svaret fra spillverden har ikke foreløpig vært den unisone lettelsen Microsoft kanskje ventet. Tvert i mot vokser nå skeptiske stemmer.

"The Xbox was the future - now it's just a game console", skriver The Verge, som mener Microsoft ofrer visjonen om fremtidens brukergrensesnitt, når de nå vil selge Xboxer også uten Kinect.

"Det er en enorm forskjell på valgfritt ekstrautstyr og noe som garantert følger med hver eneste konsoll", skriver de. Det kan for eksempel gjøre det langt mindre attraktivt for utviklere å lage spill som utnytter tale- eller bevegelsesstyring.

"Well then. We WERE interested in doing a Kinect game." Det skriver utvikler Phil Tibitoski på Twitter.

Utvikleren Dan Marshall skriver "Good work, everyone. Now let's REALLY mess around with them and demand they make Kinect mandatory again".

Men saken viser i det minste at Microsoft lytter.

Xbox One, som ble sluppet i USA og flere andre land i fjor høst, kommer til Norge i september.

Les om:

It Bransjen