Avventende til Fujitsu

Avventende til Fujitsu

Fujitsus rendyrkete kanalstrategi blir godt mottatt. Nå venter partnene på at ord blir til handling.

Under Itegras årlige partnersamling, Go for IT, proklamerte norgessjef Jan Egil Rydningen at Fujitsu skal satse alt på partnerne, og rendyrke en indirekte salgsstrategi.

Les også: Hundre prosent kanal

Henning Rogne er produktsjef i Pitney Bowes avdeling Eidsiva, og var en av Fujitsu-forhandlerne på Itegras partnersamling. Selskapet fokuserer på små og mellomstore bedrifter og konsumenter. Ifølge Rogne er de ennå ikke gode på de store kundene med større installasjoner.

Han har god tro på at Fujitsu klarer å kjøre videre med samme farten de hadde før navnebyttet.

– Jeg syntes de hadde en bra presentasjon under Itegras partnersamling. Presentasjonen forsterker den gode troen vi har på dem både som leverandør og på produktsiden, sier Rogne.

Morten Nordby er key account manager i Logica Norge, og han er spent på hva Fujitsu klarer å få til etter å ha ligget lavt en stund som følge av navneskifte og endringer i organisasjonen.

– Rydningen gikk kraftig ut og lovte å ta tilbake markedsandeler. Nå venter vi på at de blir offensive og kommer tilbake til sin tidligere posisjon, sier Nordby.

Større oppdrag

Nordby synes ikke Fujitsus budskap var revolusjonerende i forhold til bildet han har av dem fra tidligere. Logica har en lang og god samarbeidshistorie med Fujitsu-Siemens, og Nordby synes det vil være positivt om de kommer på banen og innfrir forventningene de skaper.

– De har alltid hatt gode produkter. De har nå gode muligheter, men det gjenstår å se hva de får ut av det. Det er gjennomføringen vi venter på.

Fujitsus innsats på serviceområdet har Henning Rogne i Pitney Bowes Eidsiva særlig tro på. Det vil kunne føre til en bedre utnyttelse av egen service, fordi de kan dra nytte av Fujitsus mer oppdaterte teknikere. Han tror det vil bidra til kostnadsbesparelser.

Rogne ser heller ikke bort fra at det kan bli aktuelt å se nærmere på produkt- og kundeporteføljen, og å påta seg større oppdrag i tiden framover når de kan trekke på Fujitsus kompetanse.

Trenger god service

Nils Henrik Teigen er butikksjef og innkjøper i Aage M Office, en fersk fusjon av de to Vestfold-kjedene Aage M og Office. De er Fujitsu-forhandler, men selger for tiden mest Acer-maskiner. Han synes planene til Fujitsus virker lovende.

- Vi som forhandlere liker at servicen går bra for seg. Fujitsu har ikke vært best i klassen tidligere, men det kan skyldes at de har brukt store verksteder som Infocare. Og de har brukt for lang tid. Så vidt jeg skjønner skal de nå selv utføre service, og det er en stor fordel.

Aage M Office selger hovedsakelig til bedrifter. I mange tilfeller mener Teigen det ville vært lettere med en partner som har alt som er nødvendig på produktsiden i tillegg til å ha et serviceapparat i ryggen.

– Skal vi eksempelvis klare en større pc-leveranse må vi ha en større partner i ryggen. Alt fra a til å må klaffe, inkludert service og oppfølging.

B:

Les om:

It Bransjen