Bærbare med kjøleskapsteknologi

Bærbare med kjøleskapsteknologi

Intel ønsker å bruke kjøleskaplignende teknologi i nye pc-er

Under selskapets utviklerforum i Taiwan demonstrerte Intel et nytt kjølesystem for bærbare pc-er. Løsningen er i basis den samme som sitter i vanlige kjøleskap, med tre kompressorer som ifølge Intel skal senke temperaturen med rundt ti grader.

LES OGSÅ: Penryn slår alle rekorder

Mooly Eden, nestsjef i Intel Mobility Group, viste frem en dokkingstasjonlignende enhet som er utstyrt med tre sylinderformede kompressorer på 2 x 10 centimeter. Kompressorene fungerer på samme måte som i et kjøleskap, og skal lede overskuddsvarme bort fra datamaskinens indre.

Dokkingstasjonen er utviklet i samarbeid med Embraco, et selskap som utvikler og produserer kompressorløsninger til blant annet kjøleskap og frysebokser, til både privat og kommersiell bruk. Intel håper også å på sikt kunne integrere kompressorteknologien inne i selve den bærbare.

Intel viste også frem en annen nyvinning, et semipermeabelt membran som monteres under tastaturet på bærbare pc-er. Filmen er laget slik at den slipper inn luft i maskinen, men holder vann og andre uønskede væsker ute, og skal erstatte dagens vann og lufttette beskyttelsesplater. Det vil etter alt å dømme gi bedre kjøling og mindre behov for luftesystemer ellers i maskinen, samtidig som den fortsatt overlever om du skulle være så uheldig å søle kaffekoppen utover tastaturet.

Planen er at den kompressorutstyrte dokkingstasjonen skal være klar for salg allerede i år, mens integrerte løsninger, sammen med det vanntette membranet, vil være klare for salg i løpet av neste år.

Kilde: DigiTimes

LES OGSÅ: Tortur av bærbare pc-er

It Bransjen