Bakfulle dansker i digital matkrise

Bakfulle dansker i digital matkrise

Den danske junkfoodportalen ble treg da nyttårsdags-dansker skulle gjøre seg fete.

- En katastrofe at Just Eat går ned 1. januar. Året kan ganske enkelt ikke starte verre. Hva skal jeg nå spise til Die Hard?, skriver en frustrert bruker på Facebook-siden til Just Eat i Danmark, riktignok i en potensielt noe fleipete tone.

For det ble kaos helgen for nettstedet Just Eat i Danmark, da tusenvis av bakfulle dansker skulle bestille mat. Danskene trengte desperat å få tilkjørt fett og salt mat etter fuktig nyttårsfeiring, men systemene gikk i stampe.

Travel dag

Og det på årets travleste dag for bestillingsnettsiden – de tangerte tross sine tekniske problemer fjorårets 1. januar-rekord med rundt 100.000 bestillinger. En normal hverdag har de 30.000 bestillinger, 45.000 på en normal søndag.

Problemet oppstod da de sultne danskene rant ned serverne med bestillinger.

- Veldig mange kom inn på samme tid, og ja, det trykket hadde vi noen utfordringer med, sier Mads Eriksen, administrerende direktør i Just Eat Danmark til Computerworld Danmark.

Manuell jobb

Bestillingen gikk tilsynelatende gjennom for brukeren, men nådde aldri frem til restauranten. Just Eat Danmark måtte sitte og forbinde bestilling med rett restaurant manuelt, og derfor ble det store forsinkelser i utsendelsene av pizza, hamburger og tikka masala.

Under det verste presset måtte de restarte serverne, og da gikk nettsiden i sort. Mange av kundene måtte ty til Facebook for å avlyse sine sterkt forsinkede bestillinger, ettersom it-trøbbelet også satte press på telefonlinjene og nettchatten til Just Eat. Kjeden vet ikke hvor mye de tapet på problemene.

Just Eat er en bestillingsportal der mer enn 1600 danske restauranter er tilknyttet. Norge har også en tilsvarende tjeneste, men det har ikke vært varslet om tilsvarende problemer her til lands.

For øvrig knelte også siden til svenske Systembolaget grunnet sjampanjesug på lille nyttårsaften, ifølge Computer Sweden.

Les om:

It Bransjen