Bekjenn dine synder online

Bekjenn dine synder online

Nå er også presten og skriftestolen erstattet av en nettjeneste. Skriftemål om sidesprang er spesielt velkomne.

Er du knuget av skyldfølelse trenger du ikke lengre ta den lange turen til nærmeste katolske kirke. En ny, interaktiv nettjeneste gir deg muligheten til å bekjenne dine synder anonymt, og lar også andre brukere lese skriftemålene.

Det er Harlequin Enterprises, et av verdens største forlagshus for romantisk kiosklitteratur, som står bak satsingen. Nettstedet, harlequinromancereport.com, er seksjonert inn i åtte deler, en for hver av de sju dødssyndene, mens den åttende er en ”diverse”-kategori for utroskap, hemmeligheter og fantasier.

- Idéen er hentet fra virkelighets-tv hvor folk åpner seg for fremmede, fordi det får dem til å føle seg bedre, sier Marleah Stout, talskvinne for selskapet til Reuters.

Ulike kirkesamfunn har tidligere forsøkt seg med liknende tjenester på nettet tidligere, men hos Harlequin er det sidesprang og hemmelige forhold som er mest ettertraktet som skriftemål. Skriftemålene skal også inngå i en årlig undersøkelse, Romance Report, som blir publisert i januar.

- Vår tjeneste er mest rettet mot hemmelige romanser. Selv om det ofte kommer som et sjokk på partneren, kan et skriftemål også være utrolig romantisk. Alt handler om ekte mennesker og ekte følelser, mener Stout.

It Bransjen