Bestemor redder nettbutikkene

Bestemor redder nettbutikkene

Har du en nettbutikk, bør du legge til rette for eldre brukere.

Nettbutikker sliter med fremgang. Etter mange år med enorm vekst viser flere undersøkelser at økningen i netthandel er i ferd med stabilisere seg. Det betyr at veksten flater ut.

Men det er håp. Store nettbutikker som Amazon og Ebay opplever en eksplosiv vekst av omsetning fra eldre brukere, viser tall fra selskapet Hitswise. Selskapet analyserer nettbruk i Storbritannia, blant annet etter alder og kjønn.

LES OGSÅ: Kosmo frykter mer fusk med e-handel

Ifølge tallene har antallet besøkende på nettbutikker som er over 55 år økt fra 13,4 prosent til 22,4 prosent. Dermed har denne gruppen nesten inntatt plassen som den mest kjøpesterke på nettet. Denne tittelen tilhører foreløpig gruppen mellom 35 og 44 år, som står for 26 prosent av all netthandel.

Gruppen mellom 25 og 35 år falt tilbake til tredjeplassen, med 22 prosent av alle brukere. I fjor var denne gruppen fremdeles godt for 28 prosent av personer alle som handlet.

De tre mest populære nettsteder i Storbritannia er Ebay UK, Amazon (UK) og Ebay.com, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Ingen flere nettkunder

It Bransjen