Blåtirsdag for Java.com

Blåtirsdag for Java.com

Oracle har trøbbel med inngangsportalen for Java.

Nettstedet Java.com har gått ned for telling, bemerker @hitthebutton på Twitter, som også kommer med litt galgenhumor.

- Lurer på hvorfor Java.com er nede. Kanskje de brukte java på siden og det gikk som det måtte gå, fleiper han.

Lett humring

Når Computerworld forsøker å besøke siden via Firefox, får vi artig nok opp en streng beskjed om at «Denne tilkoblingen er usikker». Kort fortalt er det fordi SSL-sertifikatet til Java.com ikke gjelder for Oracle.com, som Java.com nå forsøker å videresende til.

At Java har slitt med sitt når det gjelder sikkerhet i det siste, er noe av bakgrunnen for at nettets teknologer kniser litt akkurat nå. Det er åtte dager siden sist Java nødlappet hull.

I tillegg nødlappet de et alvorlig hull i midten av januar.

De mange hullene den siste tiden førte til at Apple sperret dem ute fra Mac-systemet, men de ble godtatt brukt igjen etter sikkerhetsfiksen 4. februar. I mellomtiden ga det problemer for brukere av kombinasjonen Mac og norsk nettbank.

Java hos Oracle.com

«Java.com er for tiden ikke tilgjengelig. Vi er klar over problemet og jobber med å fikse saken så fort som mulig. Vi beklager for de ulemper dette må ha medført,» er beskjeden fra Oracle som kommer til syne når man godtar å bli videresendt til Oracle.com med sine SSL-sertifikater.

Selskapet påpeker at Javas kjøretidsmiljø også kan lastes ned via Oracle.coms nedlastingsarkiver. Lenken de peker til, gir oss imidlertid "File not found." Maks uflaks hos Oracle i dag, altså.

Så bruk denne lenken i stedet, om du har akutt trenger Java.

OPPDATERING KL 12:21: Nå funker den nevnte lenken, og Java.com er dessuten atter oppe igjen.

Les om:

It Bransjen