Blod, svette og tårer

Blod, svette og tårer

Her er batteriet som går på urin.

En serie nye batterier ved navn NoPoPo er klare for salg i Japan. Batteriene kan lades opp ved hjelp av kroppsvæsker, som urin, blod og tårer. Sleng på svette i tillegg så kan du virkelig påstå at elektrisiteten har kostet deg blod, svette og tårer.

Batteriene fungerer ved at kroppsvæskene starter en kjemisk reaksjon i batteriene. Denne reaksjonen er i stand til å produsere cirka 1,5 volt og omtrent 500 milliamperetimer (mAh).

En rekke forskjellige kroppsvæsker kan benyttes for å lade batteriene, så lenge de inneholder mye ioner. Det må understrekes at batteriene ikke fungerer med andre av kroppens avfallsstoffer. Eller som navnet hentyder: No PoPo.

Levetiden på batteriene synker noe for hver gang de lades opp, og ifølge produsenten vil de kun tåle mellom tre og fem oppladinger.

Selv om de ikke kan lades særlig mange ganger, er de i det minste kapable til å holde lenge på strømmen når de først er ladet. De skal nemlig klare å holde på strømmen i opp til 10 år etter de først er ladet opp.

NoPoPo-batteriene kommer i AA- og AAA-størrelse, og er produsert uten kvikksølv eller andre miljøskadelige stoffer. Dermed utgjør de ingen fare for naturen når de har utspilt sin rolle som nødtoalett. Les mer om det spesielle batteriet hos Weird Asia News.

LES OGSÅ: Denne papirlappen er et batteri

It Bransjen