Brightpoint kutter i Europa

Brightpoint kutter i Europa

Kutter kostnader og går ut av flere markeder i Europa etter omsetningsfall på 40 prosent.

Brightpoint la nylig frem tall for andre kvartal som ble avsluttet 30. juni. Den kvartalsvise omsetningen økte med to prosent. Men som følge av redusert salg og fallende gjennomsnittspriser endte omsetningen i andre kvartal på 4,36 milliarder kroner, en nedgang på 40 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Nå har selskapet annonsert at de i løpet av andre halvår vil trekke seg ut av de markedene i Europa der de ikke greier å nå målet om 15 prosent avkastning på kapitalinvesteringene. Hvilke land det gjelder er ennå ikke kjent.

Brightpoint har i det siste jobbet med å sentralisere backoffice-funksjoner i Europa. Distributøren planlegger også å opprette logistikksentre for å kunne samkjøre leveransen til ulike markeder i Europa.

I tillegg skal 20 stillinger kuttes fra den globale arbeidsstyrken. Selskapet har hittil i år kuttet 200 stillinger. Målet er å redusere kostnadene med mellom 240 og 270 millioner kroner.

Mobildistributøren solgte 19,2 millioner enheter i løpet av andre kvartal, sammenliknet med 19,7 millioner i samme periode i fjor og 18,7 millioner i første kvartal i år. Dekningsbidraget endte på 8,5 prosent, opp fra 7,4 prosent i andre kvartal 2008.

Brightpoints styreleder og administrerende direktør Robert J. Laikin sier i en pressemelding at han er fornøyd med jobben selskapet har gjort.

- Vi har lagt vekt på å gjennomføre planene våre, og det reflekteres i kvartalsresultatene. Vi vil fortsette å investere og videreføre strategien vår i Europa, som dreier seg rundt å bygge centres of excellence og skape et felles senter for tjenester.

- Utsiktene til den vår globale utvikling er lovende, og med strategien for Europa fullt og helt på plass er jeg sikker på at vi vil komme styrket ut av den økonomiske nedgangen, sier han.

Les om:

It Bransjen