Bruker iPad for å snakke med delfiner

Bruker iPad for å snakke med delfiner

iPad-ens berøringsskjerm er enkel å bruke for de fleste - også delfinen Merlin.

Stadig flere elsker iPad. I forrige uke kunne Apple notere seg delfiner på listen over iPad-entusiaster, da delfinen Merlin ble den første av sitt slag til å ta i bruk Apples nye tavle-pc.

Sammen med delfin-forskeren Jack Kassewitz ved Dolphin Discovery-senteret jobber han med å gjøre iPad til et kommunikasjonsverktøy for nettopp delfiner og mennesker.

Peker nese

- Bruk av iPad er en del av vårt kontinuerlige jakt etter egnet berøringsskjerm-teknologi som delfiner kan aktivere med nebbet. Valget står nå mellom Panasonic Toughtbook og Apple iPad, forklarer Kassewitz, som holder til i Puerto Aventuras, Mexico.

- Vi tror at når delfinene har lært seg å forstå pekeskjermen, kan vi la dem velge mellom en lang rekke symboler som representerer objekter, handlinger og til og med følelser, sier han.

For at det hele skal fungere har man skaffet et vanntett beskyttelsesfutteral og en beskyttelsesfilm som minsker refleksene. Delfin-vennlig programvare er også essensielt.

LES OGSÅ:

Hvem kjøpte iPad?

Nysgjerrig toåring

To år gamle Merlin er for tiden opptatt med å lære seg symboler for ball, gummiand og en kube, rapporterer nettstedet Speakdolphin. En enkel oppgave, skal vi tro forskeren.

- Merlin er ganske nysgjerrig, som de fleste delfiner, og han viser fullstendig lærevillighet når det gjelder å utforske iPad-en.

LES OGSÅ:

iPad er bare barnemat

It Bransjen