- Bunnen nådd for distributørene

- Bunnen nådd for distributørene

De verste effektene krisen har hatt på distributørene kan være over - i alle fall på det nordamerikanske markedet.

Ifølge en fersk rapport fra Global Technology Distribution Council (GTDC) har den økonomiske nedgangen for distributørene flatet ut.

I rapporten, som tar for seg trender i distribusjonsmarkedet, heter det at de verste effektene krisen har hatt på salgstallene i det nordamerikanske markedet kan være over. Det skriver amerikanske Computer Reseller News (CRN).

Tim Curran, direktør for GTDC, sier til CRN at tall fra analyseselskapet NPD Group viser at salget for distributørene generelt er i ferd med å bedre seg, og at salgstallene for de siste månedene tilsier at janur i år var det absolutte bunnen.

Han beskriver salgstallene som "i økende grad mindre ille".

- Tallene er fortsatt lave, men vi håper bunnen er nådd her. I Europa har markedet ennå ikke falt så lavt. Men i USA føler mange at penger fra krisepakken først nå er på vei ut i markedet og at det kan bidra til å øke salget, sier han og viser til tilbakemeldinger fra produsenter, forhandlere og analytikere.

Samtidig har kredittmarkedene begynt å åpne seg igjen. Den andre store faktoren i makroøkonomien vil ifølge Curran være en opptrapping av ansettelser.

Ifølge CRN deler flere av distributørene på det amerikanske markedet Currans meninger om at markedet ser ut til å ha stabilisert seg.

- Jeg vet ikke om jeg vil si at bunnen er nådd, det vet man aldri. Men vi har en god følelse etter å ha avsluttet kvartalet. Flere av produsentene vi jobber med signaliserer at de føler de nærmer seg bunnen. Men ingen danser seiersdans ennå, det gjelder å være litt forsiktig, sier Ingram Micros administrerende direktør Greg Spierkel til CRN.

LES OGSÅ: Tech Data tjener mer penger

It Bransjen