Bygger SimCity i utviklingsland

Bygger SimCity i utviklingsland

Electronic Arts donerer kildekoden bak det populære spillet SimCity til OLPC-prosjektet.

Spillgiganten Electronic Arts (EA) har donert kildekoden bak SimCity-spillet til u-landsprosjektet One Laptop Per Child (OLPC). Nå skal det bygges virtuelle byer i den tredje verden via maskinens mesh-nettverk.

Tanken er å vise hvordan datamaskinen kan være morsom og lærerik på samme tid, spesielt for nybegynnere. SimCity, som går ut på å bygge og styre en by, er også tidligere benyttet i undervisningsøyemed av tusenvis av skoleklasser i USA.

LES OGSÅ: Uruguay først ute med OLPC

Det finnes allerede en Sim City-variant til Linux/X11, og en av hovedmennene bak denne utgaven, utvikleren Don Hopkins, har også en finger med i spillet når spillet nå redesignes for OLPC. En av utfordringerne består ifølge Hopkins i å utnytte OLPCs måte å dele informasjon på til en multiplayer-plattform for spillet.

- Utfordringen er å omskrive multiplayer-funktionen til OLPC-ens avanserte mesh-nettverksfunksjon, som en benytter en mer moderne og effektiv arkitektur enn X11, sier Hopkins til Betanews.

Samtidig mener Hopkins at det er behov for å tilpasse spillet så det fanger barnas interesse.

OLPC-prosjektet har allerede utviklet flere spill for maskinen, men EA er den første store spillutgiver, som donerer et suksesspill til organisasjonen.

LES OGSÅ: Svelg kamelen, Negroponte!

Les om:

It Bransjen