Bygget egen Iphone 5

Bygget egen Iphone 5

Lei av å vente på Apples nyeste dings? Nå har tyske entusiaster bygget sin egen Iphone 5-prototype!

Apple lanserer sin siste versjon av den svært populære smarttelefonen Iphone tirsdag 4. oktober.

Det er sannsynligvis flere Apple-fans som har planlagt lanseringen, og allerede har pakket sovepose, niste og Ipad i påvente av å få lov å bli "early adopter" av den nye smarttelefonen.

De tyske gutta i webavisen Benm.at, en del av teknologi-nyhetstjenesten Giga Network) hadde ikke lyst til å vente. Så de laget like godt sin egen Iphone 5.

Vent, hva?

Ja, du leste riktig. De laget sin egen. Basert på CAD-design, maskinvarekomponenter, rykter og hint lagde de først en 3D-modell på pc-en (vel, Mac-en). Denne modellen ble så brukt til å bygge en detaljert Iphone 5-prototype.

Baksiden er laget av et massivt stykke aluminium som senere er behandlet med glassperler for å oppnå den samme halv-grove strukturen som vi kjenner fra Ipad.

Formen er rundere i kantene enn på Iphone 4, og de opplyser at prototypen ligger godt i hånda.

Design og layout

Prototypen inkluderer alle de siste design-ryktene om den ekte Iphone 5.

Hjem-knappen er ikke lenger rund, men har fått en oval form. Dette for å imøtekomme ryktene om at Apple ønsker å gå vekk fra mekanisk knapp, som tar mye plass på innsiden av telefonen, og i stedet implementere en berørings-knapp. Denne reagerer på berøring, på samme måte som resten av skjermen på telefonen.

I tillegg er mute-knappen plassert på andre siden av telefonen enn det som er implementert i Iphone 4, og kamera og LED-blitz er også plassert på samme sted som forgjengeren.

Men det er riktignok et "lite" skår i gleden. Prototypen har ikke fungerende innmat.

Så da er det bare å vente på at Apple skal lansere den ekte Iphone 5.

Se video: Her er Iphone 5 design-prototypen (tysk tale, engelsk tekst):

Les om:

It Bransjen