By bytter navn til Google

By bytter navn til Google

Topeka, hovedstaden i Kansas, håper å smiske seg til gratis fiber.

Borgermesteren i Topeka, hovedstaten i Kansas, har avgjort at byen ikke skal hete Topeka - i hvert fall ikke i mars. Inneværende måned vil byen bytte navn til Google, skriver Comon.dk som har sett på byens nettside.

Årsaken til navnebyttet er at Topeka ønsker å smiske med Google. Google har lansert konseptet «Think Big with a Gig», et prøveprosjekt der de søker etter byer som kan bli utvalgt til å få 1Gbit/s fiber fra selskapet.

Google gir bort fiber, Topeka omtaler seg som fiberhovedstaden, sammen er de dynamitt.

- Jeg, William Bunten, borgermester i byen Topeka, Kansas, oppfordrer innbyggerne i Topeka til å anerkjenne og støtte innsatsen for å få Googles «Fiber For Communities»-eksperiment til vår by, og erklærer herved at byen Topeka i mars skal være kjent som Google, Kansas, «The Capital City of Fiber Optics», sier borgermesteren i sin kunngjøring.

Også Seattle i Washington er interessert i å delta i Googles prosjekt, men ettersom Microsoft holder til rett i nabolaget er det vel tvilsomt om de kommer til å bytte navn. Søknadsfristen for fiberprosjektet er 26. mars, og vinnerne offentliggjøres om få måneder.

It Bransjen