Chrome Web Store klar i oktober

Chrome Web Store klar i oktober

Applikasjonsbutikken trolig lanseringsklar samtidig som Chrome OS.

Under en konferanse for spillutviklere avholdt i Tyskland i disse dager skal representanter fra Google ha presentert Chrome Web Store for en gruppe spillprodusenter, ifølge 1UP.com.

Planene om en Chrome Web Store ble først offentliggjort under Google I/O-konferansen i mai, og applikasjonsbutikken er en av de siste store puslespillbitene som skal på plass før Chrome OS lanseres på bærbare pc-er senere i år, trolig også i oktober.

Lite gjerrige

Web Store skal inneholde både Google egne og andres applikasjoner, både gratisprogrammer og betalbare varer. Google planlegger å kreve et formidlingsgebyr på fem prosent fra spillutviklere og andre som formidler sine produkter gjennom butikken.

Siden vil først neste år åpne for bruk av flere typer valuta, samt overføringer mellom spill.

Chrome OS

Chrome OS er et Linux-basert operativsystem som er skapt for å jobbe eksklusivt med nettapplikasjoner, og planene om systemet har vært kjent siden juli 2009.

Operativsystemet vil ikke være tilgjengelig for nedlasting, og det vil kun fungere på pc-er fra Googles egne produksjonspartnere. Siden den eneste applikasjonen i systemet vil være en browser med en inkorporert mediaspiller, retter Chrome OS seg mot forbrukere som tilbringer svært mye tid på nett.

Les om:

It Bransjen