Ciber satser på e-handel

Ciber satser på e-handel

Konsulentselskap vil flytte ti prosent av omsetningen til netthandel.

Konsulentselskapet Ciber Norge AS har bestemt seg for å satse på e-handel, og håper allerede neste år å ha rundt ti prosent av sin omsetning på dette området.

- Vi har stor tro på at e-handel kommer til å få en stor økning i det norske markedet i årene fremover. Det viser de fleste analyser og relevant research om fremtidens handel, ikke minst den nye Norstat-undersøkelsen. Derfor velger vi å satse store ressurser på området, sier Rune Øien, ansvarlig for e-handelssatsningen i Ciber Norge.

Mener netthandel blir enda større

Som bekreftelse på satsningen ligger en fersk undersøkelse foretatt av Norstat på vegne av Ciber, som viser at det kan forventes en markant økning i handelen over nettet fra 2013 til 2014.

På spørsmål om de vil øke sin handel via nettet til neste år, svarer 32 prosent av de 1000 respondentene «ja», 38 prosent svarer «vet ikke». Aldersgruppen opp til 39 år er de som er aller mest klar for mer netthandel til neste år, hvor 40 prosent i aldersgruppen under 30 år vil øke sin handel over nettet. Her er det fortsatt muligheter for de som tør satse.

Øien, på sin side, har planer om å benytte rundt 30 årsverk på e-handel som produkt, og er overbevist om at stadig mer handel kommer til å foregå på nettet.

- Vi har som målsetting å bli blant de aller største og beste i bransjen på helheten knyttet til e-handel. Vi har en unik kompetanse innen våre fagfelt her til lands, og vi har et internasjonalt nettverk som gjør sitt til at vi også behersker store og mer kompliserte utfordringer, sier Øien.

Ikke glem mobiliteten

Norstat-undersøkelsen Ciber bestilte tar også for seg hvilke digitale enheter forbrukerne benytter når de shopper på nettet. Her svarer 58 prosent at de først og fremst kommer til å handle fra pc-en 2014, mens 11 prosent svarer nettbrett, seks prosent fra smarttelefon og 25 prosent «annet».

- Vi ser at de mindre enhetene bør tas på alvor. Stadig flere vil nok bruke smarttelefon og nettbrett for å handle på nettet. Vi ser også at det er forskjeller fra landsdel til landsdel, hvor nordlendingene i større grad enn andre vil benytte PC for å gjøre sine kjøp på nettet. Folk mellom 30 og 39 år er mer fokusert på mobil og nettbrett i så måte, sier Øien.

Ciber AS i Norge har nytt godt vekst de siste årene. Omsetningen økte fra 195 millioner kroner i 2010 til 251 millioner kroner i 2011 før de landet på 281 millioner kroner i 2012, med driftsresultat på 15 millioner kroner.

Antall medarbeidere har også gått litt opp, fra 177 ansatte i fjor til 190 nå i år.

Les om:

It Bransjen