Cisco erklærer krig mot HP

Cisco erklærer krig mot HP

- HP er en konkurrent, innrømmer John Chambers. Cisco vil at partnerne skal slå tilbake med stil.

Denne uken gikk Ciscos partnersamling Partner Summit 2009 av stabelen i Boston i Massachusetts.

Sentralt på agendaen sto spørsmålet om hvordan selskapet og partnerne best kan komme seg gjennom finanskrisen, og Cisco benyttet blant annet anledningen til å utvide sitt finansieringsprogram og lansere en ny sertifisering for tjenesteleverandører.

Samtidig knyttet det seg store forventninger til Unified Computing System (UCS), Ciscos strategi for datasenteret som dreier seg om å administrere servere, lagring, nettverk og virtualisering som et helhetlig miljø.

Med UCS går Cisco inn i konkurranse med partnere som IBM, HP og Microsoft. De to sistnevnte annonserte i forrige måned et samarbeid der de to selskapene skal investere 180 millioner dollar i unified communications og samarbeidsløsninger over de neste fire årene.

Cisco oppfatter samarbeidet med HP som et angrep på kanalen. På partnersamlingen viste Rob Lloyd, Ciscos viseadministrerende direktør for USA, Canada og Japan til at Microsoft i en årrekke har sagt at nettverk ikke spiller noen rolle, og at de med med avtalen med HP har valgt en nettverkspartner - bare ikke den riktige.

Han sa også at selskapet har vært for passive i konkurransebildet, og lovte at Cisco fremover vil være mye mer aggressiv enn tidligere når det gjelder å peke ut konkurrenter som HP.

- Jeg ønsker å oppfordre alle til å slå tilbake, med stil - hvis vi gjør det riktig kan vi utgjøre en stor forskjell i markedet, sier Lloyd ifølge amerikanske Computer Reseller News (CRN).

Til tross for at lanseringen av UCS ifølge Cisco ikke er startskuddet i en serverkrig spekulerer mange i at det vil gå utover HPs serversatsing.

I en pressekonferanse på Partner Summit la heller ikke toppsjef John Chambers fingrene mellom.

- HP er en konkurrent, og det vil bli gøy å konkurrere med dem. Vi har aldri hatt en konkurrent i 110-milliarder-dollars-klassen før, sier Chambers ifølge CRN.

- Sist vi hadde en slik sjanse var med Nortel, Lucent og Alcatel – fremragende selskaper, og vi sto i mot ganske bra.

Selv om Ciscos UCS-produkter ikke er på markedet ennå er responsen fra både sluttkunder og salgskanalen ifølge selskapet svært positiv. Ifølge amerikanske Echannelline har enkelte analytikere anslått markedsverdien på UCS til 40 milliarder dollar. Cisco forventer på sin side at initiativet vil være verdt 20 milliarder dollar.

LES OGSÅ: UCS åpner nye dører

Les om:

It Bransjen