Cisco lar deg leke toppsjef

Cisco lar deg leke toppsjef

Led et teleselskap fra tiden med oppringt linje i et nytt Cisco-spill.

Om du alltid har drømt om å bli administrerende direktør uten å få ansvaret med på kjøpet, så er løsningen kanskje et nytt online-spill fra Cisco.

Denne uken offentliggjorde selskapet Myplanet, et nytt dataspill som gir alle en mulighet til å leke sjef for en tjenesteytende bedrift og ta beslutninger i forhold til implementering av nye datanettverk.

Cisco sier selv om Myplanet-spillet:

- Du skal styre din egen virksomhet gjennom utviklingen fra steinalderen med oppringt internettlinje, gjennom en verden mot bredbånd og mobiltjenester - til en multimedial morgengry.

I praksis betyr dette blant annet å velge alt fra rutere til nettverksapplikasjoner, som kan hjelpe virksomheten din til vekst. Spillet har også en side på Facebook, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Cisco har utviklet spillet til selskapets hjemmeside, the Learning Network. Siden inneholder flere dataspill, som for eksempel Cisco Mind Share Game. Men når det gjelder Myplanet, skriver Cisco på sin hjemmeside, at de har inkludert begivenheter som skal utfordre brukerne.

Et eksempel her er det ”prøv lykken”-kort, som mange kjenner fra Monopol. Her kan begivenheter som trusler fra konkurrentene, nye applikasjoner eller naturkatastrofer inntreffe.

Begivenhetene kan også påvirke kontantbeholdningen, befolkningstallet, befolkningens lykke og evne til å adoptere ny teknologi.

Cisco innrømmer selv at spillet er relativt enkelt og som de sier selv:

"Spillet er basalt. Det er rom for forbedringer og det er her du kommer inn i bildet".

Les om:

It Bransjen