Computerlinks lanserer cloud-tjenester

Computerlinks lanserer cloud-tjenester

I første kvartal 2010 lanserer Computerlinks infrastrukturtjenesten Alvea - Vi har allerede fått god respons, sier administrerende direktør Paul Rasmussen.

- Det kommer en egen tjenestebrand for forhandlerkanalen og vi har allerede fått god respons på dette fra forhandlerne, sier Paul Rasmussen, administrerende direktør i Computerlink, til IT-Bransjen.

Sparer tid

- Alvea er et sett med ferdige tjenester som selges via forhandlere. Fordelen er at forhandleren slipper å bruke tid og ressurser på å bygge opp egen kompetanse og organisasjon for å kunne tilby disse til sine kunder, sier Rasmussen.

Paul Rasmussen oppgir cloud-tjenester som eksempel.

- Cloud Services gir tilgang til virtuelle servere, lagring og nettverk i en tidsbestemt periode. Dersom en kunde har behov for ekstra serverkapasitet i tre måneder til et prosjekt, kan forhandleren enkelt selge en ferdig tjeneste fra Computerlinks for dette.

Fjerndrift

Andre tjenester forhandlerene kan benytte seg av er blant annet døgnåpen telefonsupport, Managed Secure Backup som sørger for sikker backup av data av servere eller klienter, eller Managed Firewall.

På Computerlinks hjemmeside står det at Alvea vil benytte flere nivåer av sikkerhet fra datasenteret opp til programmene, herunder kryptering av alle data.

Computerlinks har satt opp infrastrukturen og klargjort papirarbeidet på forhånd og tjenestene vil basere seg på fjerndrift fra Computerlinks døgnbemannede Security Operations Centre.

Klare mål

Computerlinks er forventningsfulle til den nye forhandlerkanalen og det kommende året.

- Computerlinks har et bredt tjenestespekter som selges gjennom forhandlerleddet, inkludert cloud computing tjenester, og vi forventer sterk vekst på dette i 2011, sier Paul Rasmussen.

Han forteller videre at virtualisering, cloud computing og sosiale medier er faktorer som påvirker produktene innenfor it-sikkerhetsmarkedet.

- Vi ser en økende interesse for dette fra våre partnere og forventer at interessen for dette vil vokse innenfor vårt markedssegment i 2011, avslutter han.

Les om:

It Bransjen