Datametrix åpner i Ålesund

Datametrix åpner i Ålesund

Datametrix ser muligheter på nordvestlandet og utvider med nytt regionskontor.

Telenor-eide Datametrix etablerer nytt regionskontor i Ålesund.

Selskapet ser store muligheter i regionen. Med nyetableringen ønsker de nå å ta enda flere markedsandeler i regionen. Ålesund skal ha vært det naturlige etableringsstedet, og det nye regionskontoret blir selskapets sjette.

- Vår strategi er å være tilstede der kundene er, og bygge opp lokale kompetansebaser som samtidig kan spille på hele vårt kompetanseregister ved å benytte seg av sentrale ressurser. Nord-Vestlandet er et interessant vekstmarked for oss, og vi har løsninger som er skreddersydd for de behovene som private og offentlige næringene har her, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix i en pressemelding.

I gang med rekruttering

Patrik Fugelsnes blir regionleder for Datametrix i Ålesund. Han har i flere år jobbet for Umoe IKT og kjenner det lokale markedet godt.

- Dette er en gledelig nyhet for IT-miljøet i byen. Det er ikke hverdagskost at det kommer IT-bedrifter hit opp for å etablere seg og skape nye kompetansebaserte arbeidsplasser. At Datametrix gjør det viser at de satser på denne spennende regionen, og ser verdien av å være nær kunden, sier Fugelsnes i pressemeldingen.

Satsingen vil på sikt gi seks til åtte arbeidsplasser i regionen, og til åpningen vil fire eller fem medarbeidere være på plass. Selskapet er allerede i gang med en rekrutteringsprosess, og vil rekruttere ytterligere frem mot sommeren.

- I tillegg til Patrik flytter en av våre medarbeidere ved Oslo-kontoret som er fra byen hjem for å jobbe her. Vi håper også å få på plass to eller tre nyrekrutteringer i løpet av kort tid. Kontoret vil allerede fra starten av være godt skodd med tung teknologikompetanse på blant annet Cisco-teknologi, sier Lerkerød.

Satser offentlig

Foruten tradisjonelle næringer som shipping, fisk- og møbelindustri kommer Datametrix til å satse på offentlig sektor.

- Datametrix besitter kompetanse som det lokale næringslivet trenger. Jeg gleder meg over å bli en del av Norges beste kompetansemiljø, og over å få være med å bygge opp selskapet i vår region, sier Fugelsnes.

Datametrix har allerede lokale kunder som Shipequip, Rolls Royce og Ekornes på kundelisten.

Les om:

It Bransjen