Dataungdommen inntar Vikingskipet

Dataungdommen inntar Vikingskipet

Med en regntung påske på Østlandet kan det være like greit å tilbringe noen dager inne i Vikingskipet.

For 17. året arrangeres The Gathering, eller bare TG blant kjennerne. Her er nerd en hedersbetegnelse og overklokking et hett samtaleemne. Men ifølge pressesjef for TG, Simon Eriksen Valvik, er de 4.992 betalende deltakerne helt vanlig norsk ungdom.

Utenfor Vikingskipet på Hamar er køen lang onsdag formiddag. Flere tusen ungdommer venter spent på å slippe inn på 22.000 kvadratmeter tilrettelagt for spilling, overklokking, sosialt samvær og programmering.

- Vi har ikke lov til å ha mer enn 5.200 mennesker her inne, med et par hundre frivillige blir det derfor hvert år ventelister, sier Eriksen Valvik.

Ikke profitt

TG arrangeres av organisasjonen Kandu, som står for Kreativ aktiv norsk ungdom. Pressesjef Simon Eriksen Valvik forteller at de ikke tjener noen penger på arrangementet, og blir det profitt overføres pengene til neste års arrangement.

- I år skal vi ha et kjempebra åpningsshow med et ungdomssymfoniorkester og teater på scenen. Det er viktig å være kulturelle når vi nå har fått momsfritak som et kulturarrangement, sier Eriksen Valvik og legger til:

- Men vi hadde egentlig ikke trengt det. Dataspill er kultur i seg selv.

LES OGSÅ: Giske redder The Gathering

For det går mye i spilling. Det blir konkurranser i blant annet Counter-Strike, Quake 3 og Warcraft III.

God båndbredde

Pressesjef Eriksen Valvik forteller at de ikke legger seg opp i hva deltakerne gjør med sine pc-er, men at de i årets arrangement setter fokus på ulovlig nedlasting av innhold.

- På fredag vil blant andre Erik Solheim fra NRK og en av gründeren av Piratbay, Marcin de Kaminski, for å sette fokus på de positive sidene med lovlig nedlasting av innhold fra nettet, sier pressesejefen.

Det går unna på internettlinjen til Vikingskipet. Banetele har for anledningen satt opp en fem gigabits linje inn til Vikingskipet og båndbreddebehovet skulle dermed være dekket.

- Dette er dobling av hastigheten vi hadde i fjor - ikke at vi hadde behov for det, men det hører liksom med å ha bedre kapasitet enn forrige gang, sier Eriksen Volvik.

Foruten Banetele har TG fått med seg Asus, Atea og Cisco som sponsorer. Ifølge pressesjefen dreier det seg ikke så mye om direkte penger, men om utlån av utstyr for å tilfredsstille fem tusen avanserte brukere.

Les om:

It Bransjen