De 21 største teknofloppene

De 21 største teknofloppene

Massiv PR skaper stor fallhøyde, og av og til blir fallene spektakulære. Her er tidenes største it-flopper.

Hype, eller opphaussing på norsk, er surstoff for alle produktleverandører. Skulle man trodd dem alle, hadde det vært revolusjon to ganger i uka.

Noen få hendelser, produkter og fenomener innfrir kanskje vår forventninger. Og av og til skjer noe uventet og veldig gledelig. De store floppene kommer når hypen er omfattende, mens det man har ventet på ikke innfrir i det hele tatt.

Av og til bidrar media selvsagt grundig i opphaussingen. I it-historien er det nok særlig tiden rundt slutten av 1990-årene som vil bli husket for omfattende hyping av de utroligste fenomener, produkter og karriereveier. Man kunne bli rik av hva som helst, bare det var noe med nettet!

Vårt amerikanske søstermagasin, computerworld.com, har kåret tidenes 21 største dataflopper. Dette er ikke nødvendigvis dårlige produkter, ideer eller fenomener. Mange av dem er faktisk meget bra, men forventningene var kanskje i overkant, eller de kom til feil tid. Noen av dem var selvsagt bare vås i forhold til hva man ventet seg.

Uansett er fallhøyde et stikkord når det er snakk om at noe flopper. Computerword.com ba også sine lesere stemme over tidenes flopp. Nesten 32 000 lesere har stemt. Med god margin havnet Microsoft Bob på topp. Her er topp fem:

1. Microsoft Bob

2. Dot-bombs

3. Det papirløse kontor

4. DIVX

5. Iridium

LES MER OM TEKNO-FLOPPENE HER

Les om:

It Bransjen