De ti største nerdene

De ti største nerdene

Trodde du at Bill Gates er historiens nerdeste nerd? Feil. Her de tidenes ti største nerder.

Cnet News har laget en liste over de ti største nerdene. Listen ser du under.

Men hva er en nerd?

Wikipedia definerer en nerd som en person med et snevert interesseområde eller en sær hobby, men som har uvanlig god kunnskap og forståelse på dette området. Noen som husker eldre, men gode norske uttrykk som fagidiot eller særing?

1: Nikola Tesla var en virkelig nerd. Hans fest-trick var at sendte ufattelige mengder strøm gjennom luften via en såkalt Tesla coil. Han viet sitt liv til utrolige eksperimenter med elektrisitet og regnes som skaperen av vekselstrøm.

Mer om Tesla finner du her .

2: Steve Wozniak gründeren av Apple sammen med Steve Jobs. Mens Jobs var entreprenøren bak selskapet, tok Wozniak seg av arbeidet med å lage den første datamaskinen i Jobs' garasje. Han oppfant den første Apple-maskinen for å imponere vennene i dataklubben.

Mer om Wozniak finner du her eller på Wikipedia .

3: Alan Turing regnes som en av de beste kodeknekkere noensinne.

Han knekket mange av tyskernes koder under krigen. Han greide også å knekke kodene til Enigma-maskinen, som ble regnet som umulig å knekke. Den britiske matematikeren ga også navn til Turing-testen og Turing-maskinen. Turing ble forfulgt av regjeringen på grunn av sin homoseksualitet, og døde i 1954 etter å ha spist et eple med cyanid.

Mer om Turing kan du lese her eller på Wikipedia .

4: Bill Gates er nok den første mange tenker på når de skal nevne en nerd. Ifølge Cnet er han ikke den mest imponerende nerden, men holder til fjerdeplassen. I 1975 startet Gates Microsoft som gjorde Gates til verdens rikeste mann.

Mer om Gates kan du lese her eller på Wikipedia .

5: Charles Babbage blir betraktet som mannen som kom på ideen for de første programmerbare datamaskinene. Den engelske matematikeren var en like stor nerd i sitt private liv. Han har blant annet bakt seg selv i en ovn på mer enn 100 grader, "for å se hva som ville skje".

Mer om Babbage kan du lese her .

6: Diogenes var en gresk filosofihistoriker, som levde 404-323 f. Kr.

Han er forfatteren bak et sen-antikt filosofihistorisk verk bestående av ti bøker. Han regnes for å være en av de mer sære nerder gjennom tidene. Han brukte mange år på å bo i en tønne utenfor et tempel i Aten. Her formulerte han forskjellige filosofier. Alexander Den Store er blant de mange som besøkte Diogenes i hans tønne.

Mer om Diogenes kan du lese her .

7: William Heath Robinson laget tegninger av fantastiske maskiner som har gjort hans navn synonymt med dingser. Hans skisser er kjent for umuligheter og galskap. Heath Robinson var dessuten vært illustratør på en av H.C. Andersens eventyrbøker.

Mer om Heath Robinson kan du lese her .

8: Linus Torvalds er kjent for ha skapt kjernen i operativsystemet Linux. I dag blir systemet benyttet av brukere verden over. Han er gift med Tove Torvalds, finsk mester i karate. En av hans tre døtre er oppkaltetter trollmannen Gandalf, fra Ringenes Herre.

Mer om Torvalds kan du lese her.

9: John Von Neumann var pionér i dataverdenen og hjalp med til å oppfinne brint-bomben, samtidig med at han drakk som et svin. Neumann János var en ungarsk-amerikansk matematiker som bidro med mye viktig innenfor kvantefysikk, mengdelære, datateknologi, økonomi og de aller fleste felter innenfor datavitenskap. Han var også kjent for å kjøre bil mens han leste bøker, en vane han flere ganger ble arrestert for.

Mer om Von Neumann klan du lese her

10: Rob Malda, eller CmdrTaco, startet hjemmesiden Slashdot i 1997. Siden er Slashdot blitt et av verdens mest populære debatt-foraer. Malda viste seg fra sin nerdeside da han i 2002 fridde til kjæresten Kathleen Keen via hjemmesiden.

Mer om Malda kan du lese her .

Les om:

It Bransjen