Dell og HP får bartepokal

Dell og HP får bartepokal

Dell knuste konkurrentene i årets It-bart-konkurranse. Men Sandsmark i HP var beste enkeltutøver.

Det så ut som om det skulle bli en hard fight lørdag, It-Bartens siste kampdag. Dell-laget hadde allerede rundt 100 lapper, og nå krabbet HP faretruende nær.

Selskapsdirektør Anita Krohn Traaseth har ikke blogget i hele november, etter hva Computeworld gjetter fordi hun har benyttet all ledig tid til å titte innom for å sjekke HPs Movember-status.

Det er derfor rimelig å anta at hun benyttet hele lørdagskvelden til å trykke F5 med venstre hånd, mens hun hyttet med neven til en Dell-voodoodokke med høyre.

Dell lot seg imidlertid tilsynelatende ikke påvirke av forhekselsen, for klokka 00:00:00:00 (i alle fall så godt som) var stillingen på 138.406 - 107.611 i deres favør.

Websteps Bergen-avdeling klarte med minimalistisk margin å kuppe tredjeplassen (56.900), mens konsoliderte Evry kom på fjerde (56.798) og Software Inmomovation på femte (52.630).

- Det var tøft på slutten, men i år var laget og jeg i det minste våkne!, var Dell-fører Andreas Haugs budskap rett etter kampens hete.

Sandsmark-pokal

På individuell bart var det derimot HP som vant, etter å ha blitt utfordret av særlig Arnt Roar Aasen fra nevnte Webstep Bergen. På lørdag ettermiddag var Aasen forbi HPs storfavoritt Arne Christian Sandsmark, men Sandsmark slo tilbake i siste liten.

I oppløpet mot klokka tolv natt til søndag, kunne man også se Dells Haug sikte seg inn mot storeslem, men hans innsats holdt ikke til en førsteplass som individbart - Sandsmark hadde simpelt hen et for solid forsprang og endte på første med 56.964.

Haug kuppet derimot Aasens andreplass på målstreken, en hårfin ledelse på 41.899 mot 40.210. Aasen har stort sett gjennomgående ligget på vippen mellom første og andre plass som individ gjennom konkurransen, så denne Haug-finten må ha føltes ubehagelig under beltestedet. Samtdidig må det ha vært bittert for Haug å komme på andre som individ i år igjen - slik endte det også i fjor i duellen mot Microsoft.

Med disse på topp tre, ble Dells ellers så solide Mahad Awaleh skvist ned til fjerde (18.457), mens femte ble kuppet av Dells Nils Petter Mathisen (11047). Fjorårets seiersherre, Microsofts Ørjan Steindal, endte på 10. plass i år (7256), mens beste kvinne, Mette Mikkelsen fra Dell, lå på sjuende (9663) da klokka ringet søndagen inn.

Webstep Bergen best på ARPU-m

Ingen ukonsoliderte lag kunne sammen slått ut førsteplassen, men Websteps Bergen-avdeling skal ha kudos for sin snittbartstatus. Hadde det vært en pris til laget med best ARPU-m (Average Renenuve Per User-mustache), hadde bergenserne tatt «gullet hem» med god margin. Deres ARPU-m er på 11380, nest beste er Dell på 2269, dernest følger HP på 2069. Microsoft hadde fått en fjerdeplass i denne målestandarden.

It-Barten som nettverk hadde noen vakre milepæler og personlige rekorder i perioden - fredag rundet vi en halv million kroner, og da konkurransen var over lørdag var summen over 600.000 (konkret 622.496 da dommer satte strek). 747 var på tidspunktet registrert, hvilket gir en ARPU-m på 833 kroner. I fjor var summen rundt 335.000 da 30. november ble til 1. desember.

Nettverket, Norges desidert største målt i omsetning, forsetter å vokse. Det ryktes at slusene teknisk holdes oppe helt til 8. desember eller der omkring.

Vi kommer snarlig tilbake med intervju av vinnerene, inkludert overrekkelse av pokal, fotografering av vinnere med pokal og stilling av klisjeaktige spørsmål som "hva føler du nå?"

It Bransjen