Dell jakter norsk breddedistributør

Dell jakter norsk breddedistributør

Dell har inngått en distribusjonsavtale med svenske Captech. Nå jakter produsenten en distributør også i Norge.

I mars i fjor inngikk Dell sine første distribusjonsavtaler med breddedistributørene Ingram Micro og Tech Data i USA rundt volumprodukter for små og mellomstore bedrifter.

Nå tar produsenten for fullt også steget inn i den nordiske distribusjonskanalen. I Sverige undertegnet Dell nylig en distribusjonsavtale med Captech som omfatter pc-er, skjermer, servere, nettverk, skrivere og tilbehør.

Dells nordiske kanaldirektør Marcus Lindqvist sier til IT24.se at Captech både er stor og liten nok til at produsenten skal få bra fokus.

- Vi vil sakte, men sikkert bygge opp rutiner, prosesser og sortiment i løpet av sommeren, og det skal være i gang for fullt i september, sier han.

På plass til høsten

Marthin Storm Hansen, Dells norske kanaldirektør, forteller at selskapet også i Norge er på jakt etter "den ene gode distributøren".

- Vi er ikke helt på signeringsstadiet ennå, men er i dialog med flere distributører i Norge. Tidsperspektivet vet vi ikke ennå, men som det ser ut i dag kommer det nok på plass nærmere høsten, sier han.

De største partnerne jobber Dell allerede tett med. Men gjennom å undertegne med en breddedistributør ønsker selskapet å nå bedre ut også til mindre partnerne som ønsker å ha Dell i sin portefølje.

- Partnerdirect har vært en suksess, men mange partnere har kanskje ikke blitt håndtert godt nok. Målet med å benytte en etablert distributør er å nå ut til alle partnere med hele vår portefølje. Det er den merverdien vi har søkt etter, og som er grunnen til at vi ikke hadde en distributør på plass med en gang.

- Mange interessenter

Martin Storm Hansen kan fortelle om mange interessenter blant de norske distributørene.

- Men vi ønsker å være et A-brand i distributørens portefølje og ikke bare nok en produsent. Litt av grunnen til at Captech ble valgt i Sverige er at de er sultne. Det innebærer at vi ikke nødvendigvis vil gå etter den største distributøren, men den vi mener passer oss best, sier han.

I fjor sommer undertegnet Dell en avtale med Despec om distribusjon av forbruksmateriell for Dells laser- og blekkskrivere. Nylig inngikk produsenten også en distribusjonsavtale med Isolda, også denne rundt tilbehør. Disse har ikke medført noe aktivt distribusjonssamarbeid.

- Sammen med Staples, som har hatt en tilsvarende avtale, har disse tatt unna litt på konsumprodukter. Det har ikke vært noen aktiv bearbeidelse av dem som distributør, og det samme gjelder Isolda.

Flere partnere

Ifølge britiske Computer Reseller News (CRN), sto den indirekte salgskanalen for en fjerdedel av Dells samlede omsetning i fjerde kvartal.

I løpet av de tre månedene frem til 30. april i år økte salget gjennom Dells partnerprogram Partnerdirect med 45 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Det er mer enn dobbelt så mye som produsentens overordnede vekst på 21 prosent.

I Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA) var veksten i partnerapparatet 39 prosent. Her har Dell nå 313 Certified-partnere, samtidig som at 180 forhandlere i regionen nå er i ferd med å gjennomgå sertifiseringsprosessen.

Partnerbasen har ifølge Marthin Storm-Hansen vært stabil. Han kan ikke gå ut med tall for Norge, men forteller at selskapet har gjort det bra også her.

- Vi har hatt en voldsom vekst her i Norge, og gjør det veldig bra. Med en distributører tror vi den veksten kommer til å øke enda mer.

Les om:

It Bransjen