Dell oppdaterer partnerprogrammet

Dell oppdaterer partnerprogrammet

Dells Partnerdirect 2.0 skal gi mer penger til de mest aktive partnerne. Selskapet lover også å holde seg unna forhandlernes kundekontrakter.

Dell har lansert en oppdatert utgave av sitt partnerprogram, kalt Partnerdirect 2.0. Det nye programmet ble lansert tidlig i mai, og endringene er ment å gi større avkastning for de mest engasjerte partnerne.

- Kort fortalt så ønsker vi å oppmuntre eksisterende og nye partnere til å utdanne seg og knytte nærmere bånd med Dell, skriver Marthin Storm Hansen i en epost til IT-Bransjen.

Nye partnernivåer

Det innebærer større belønning for utvikling og sertifisering, bedre vilkår for deal-registrering og bids, støtte til markedsføring, leadgenerering, forbedret teknisk support og nytt utseende på partnerportalen

Blant nyhetene er et nytt partnernivå. Fra dagens to Registered Partner- og Certified Partner-nivåer tilbyr selskapet nå tre nivåer: Registered, Preferred (tidligere Certified) og Premium Partners.

Etter endringene vil Registered-partnere på inngangsnivå får tilgang på grunnleggende belønninger, rabatter, finansieringsprogrammer og så videre.

For å oppnå Preferred-status krever Dell at partneren har minst en sertifisering og et omsetningsmål på 200 000 dollar. Dette nivået gir i tillegg tilgang på utvidet deal-registrering, tilgang på Dells egne leads, større rabatter, lengre kreditt og mer målrettet markedsføring.

Premier-nivået krever minst to sertifiseringer og et omsetningsmål på 750 000 dollar, og gir i tillegg til Preferred-fordelene blant annet tilgang på selskapets egne leads og en dedikert kontaktperson hos Dell.

Fingrene av fatet

Den tidligere direktekjempen Dell har også innført et nytt program for å beskytte partnernes kundekontrakter.

Det nye kundebeskyttelsesprogrammet Line of Business Registration (LOB), som både Premium- og Preferred-partnerne kan benytte seg av.

Registreringen formaliserer partnerens relasjon til sluttkunden, og innebærer at Dell lover å ikke konkurrere med partnerne.

- Dette er et program som blant annet kan sikre at kunderelasjonen tilknyttes partneren i fremtiden, skriver Storm Hansen.

Les om:

It Bransjen