Dell strikes back!

Dell strikes back!

Vipper omsider HP av pinnen som lag, men HP er fortsatt solid på individtoppen.

Alarmen gikk øredøvende høyt forrige fredag hos Dell på Skøyen, rett over klokka 12. Sannsynligvis så høyt at selv innbyggerne i Round Rock, Texas bråvåknet med tinitus og trodde verden var i ferd med å gå under (klokka er fem om morgenen der borte på det tidspunktet, må vite).

Gang på gang hadde de sett erkekonkurrenten, HP, toppe listene på It-bartens bar(t)ometer-avlesninger på fredager.

Ekstra frekt var det forrige uke.

Dell lå nemlig egentlig foran HP, men ble fintet på mål(e)streken av sin konkurrent, som plutselig fikk en haggelskur av donasjoner veldig få minutter før klokka 12.

Irritasjonen var stor. Nok en gang hadde de blitt undertrykt. Andreplass. Igjen. ingen husker en andreplass. Makan. Nedtur på nedtur. Slikt er farling for moTivasjonen.

- For fanker’n, dette finner vi oss ikke i! Dette er hårreisende!, ropte nok lagfører Andreas Haug på kriseoppvaskmøtet klokka 12:01.

Hva enn han ropte, resulterte det i alle fall i en nokså umiddelbar og høyt respektabel comeback fra Hoffsveien 1. For allerede før helga slo til, lå de plutselig foran HP.

Faktisk lå Dell på starten av denne uka på andreplass i de nasjonale listene over topplag, foran flere pengesterke oljesmurte barter fra Rogaland-traktene. (Siste nytt på den fronten er for øvrig at Stavanger Oilers har kuppet tilbake andreplassen - men det er bare snakk om 200 kroner i forskjell.)

34 prosent vekst

Pengemessig var Dell-summen i dag klokka 12 kr. 65.906 (EBITDA). Barteveksten i Q3-målingen er på 34 prosent sammenlignet med Q2.

HP skulle ha jobbet beinhardt for å klare slå Dell innen dagens bar(t)ometer-avlesning med sine 53.278, en vekst på 19 prosent sammenlignet med seierskvartalet Q2. (Forskjellen mellom Dell og HP er også 19 prosent, om våre kunnskaper i prosentregning er korrekt).

Derimot har HP stadig et backup- ess på innerlomma: deres barte-northug, Arne Sandsmark, har en soleklar ledelse på individnivå med sine 19.385 - en HP-manns bart har altså like høy verdi som rett under en tredjedel av Dells samlede barter!

Andreplassen er det stadig Bergens store håp, Websteps Arnt R. Aasen, som innehar. De to har tradisjonelt ligget i kontinuerlig bartefight, men Sandsmarks forsprang begynner å få litt pondus. Aasen-barten ligger på 15.460.

Interessant er det å se at siste ord åpenbart ikke er sagt fra Dell på denne fronten - de har nå kuppet henholdsvis 3., 4. og 5.-posisjonene på individnivå. Det er Mahad Awaleh, med sin tolkning av den såkalte Trucker-bartestilen, som har tredjeplassen med 12.076. Siden Aasen og Sandsmark allerede har fått barbermaskin, går ukas Gillette til Awaleh!

Og - for første gang i It-bartens historie (etter hva den syvende far i huset kan erindre, i alle fall) er det en mo’ sista, Mette Mikkelsen, som har kuppet fjerdeplassen med sin 5-stjerners løsbart. Fantastisk! Nils Petter Mathisen har femteplassen.

Innspurten

Tilbake til lagoppsummeringen, er det Evrys konsoliderte lag som ligger på tredje, Webstep på fjerde og Software Inmovation på femte.

Femteplassens bartedirektør, mannen med det feiende flotte navnet Thomas Barth, berømmer nivået i årets konkurranse.

- Må si at Modell og HP Norge gjør en fantastisk innsats for en god sak i år! Vi håper på å få inn mye mer enn vi har pr dags dato, men hatten av til dere for å ligge i en klasse for seg enn så lenge!, sier han.

Samlet har It-barten samlet inn over 325.000 fordelt på 727 barter - it-snittbarten gir 447 kronasj (det generelle landssnittet er 173). Og nå er det bare en uke (og en dag) igjen av konkurransen, folkens! Måtte den beste barten vinne i dette spennende oppløpet!

It Bransjen