Denne tatoveringen vibrerer!

Denne tatoveringen vibrerer!

Neste gang det ringer vil du garantert merke det – i den magnetiske tatoveringen din.

Nokia søkte i forrige uke om patent på en teknologi som tar enda et skritt i retning av å viske ut avstanden mellom menneske og maskin.

Patentet beskriver et magnetisk jernpulver som festes til et lite område på huden, og materialet vil så vibrere når en mobiltelefon i nærheten utstråler et svakt magnetfelt.

Arm, mage, fingernegl

Jernpulveret kan stemples, sprayes eller til og med tatoveres på brukeren, der det vil vibrere med varierende intensitet, styrke og varighet, avhengig av om du får en telefonoppringning, tekstmelding eller annen type kommunikasjon, skriver Nokia i patentsøknaden, som er sendt inn til Patentkontoret i USA.

Det er Zoran Radivojevic fra Cambridge i England som er hjernen bak oppfinnelsen og som på vegne av Nokia har søkt om patentet, skriver Unwired News’ som først brakte saken.

Nokia beskriver i detalj hvordan det magnetiske merket kan tatoveres eller festes for eksempel på magen, armen, fingeren eller en fingernegl.

- Eksempler på bruksområder kan være varsel om lavt batterinivå, mottatt beskjed, mottatt samtale, kalendervarsler, endring av profilinnstillinger eller annet, heter det i patentsøknaden.

Tatoveringen er ditt magnetiske passord

Nokia beskriver hvordan det magnetiserte merket også kan brukes for å fastslå identitet.

Ved å velge ulike magnetiske mønstre kan brukeren lage ”en spesifikk magnetisk impedans”, i praksis en magnetisk signatur eller et fingeravtrykk. Dette kan så brukes som passord når du for eksempel skal logge deg på laptop-en din, forespeiler Nokia.

Om Nokias teknologi vil kunne få praktisk anvendelse avhenger blant annet av hvor store tatoveringene må være og om de er synlige eller ikke, mener Patrick Bours.

Han er Førsteamanuensis ved institutt for informasjonssikring (NIS) ved Høgskolen på Gjøvik, og jobber blant annet med å utvikle passordløsninger basert på biometri.

Les om biometriforskningen på Gjøvik:

Åpner dører med ganglaget

- Nokias idé er spennende og absolutt noe jeg ville vurdere dersom tatoveringen ikke er synlig, eller i hvert fall veldig liten, sier Bours.

It Bransjen